Bu program Yunan ve Konyalıları bir araya getirdi! Hazineler ortaya çıkıyor

Konya’da 2. Uluslararası Sille Sempozyumu ve Sille Hazineleri Sergisi’nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Konya'da Selçuklu Belediyesi’nin öncülüğünde Necmettin Erbakan Üniversitesi, Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği, Kapadokya Araştırma Merkezi, Yunanistan Sille Derneği, Küçük Asya Araştırmaları Merkezi işbirliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Sille Sempozyumu ve Sille Hazineleri Sergisi’nin açılış gerçekleşti.

Selçuklu Kongre Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı 10 oturumda gerçekleşecek. Sempozyumda Türk ve Yunan 50 konuşmacı yer alıyor. Türkiye ve Yunanistan’dan çok sayıda eserin fotoğraflarının yer alacağı fotoğraf sergisinde ise fotoğraflar üç dilde (Türkçe Yunanca, İngilizce) açıklamalarıyla birlikte sergilenecek.

Sergi, Konya’daki sempozyumun ardından yaklaşık 4 ay süreli olmak üzere Yunanistan’ın Kavala şehrinde tekrarlanacak. Sempozyum, ilk olarak Yunanistan Sille Araştırma Merkezi folklor ekibinin gösterileriyle başladı.

‘TÜRKİYE’NİN ENLERİNDEN OLACAK’

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Konya merkezden sadece birkaç kilometre uzaklıkta Türkiye'nin ilk kültürel mirasının ender ve önemli bir parçası bulunuyor. Böyle muazzam bir kültür hazinesini ön plana çıkarmak amacıyla bizler de Sille’de uzun bir süredir düzenleme ve geniş kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmalarımız bitince Sille sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin de en önemli destinasyon merkezlerinden biri haline gelecek.

Sille bizim gözbebeğimiz. Üzerine titrediğimiz hazinemiz. Bu kadim mirasımızın sürekliliğini sağlamaya özen gösteriyoruz. Sille’nin tüm yönleriyle ele alınması gerçekten çok önemli. Bu sempozyumla Sille çok geniş bir perspektiften incelenmiş olacak. 27 Ocak tarihine kadar sürecek sergimiz, 49 bilim adamı tarafından bildiriler sunulacak. Sille’den günümüze kadar ulaşan tüm özellikler incelenecek. Gelen göreneklerine kadar her şey ele alınacak. 3 farklı dilde açıklamalar bulunacak. Sempozyumumuzun hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Konya Haberleri