Bu işin tadı kaçtı artık

Hasan Ekelik

Gönül isterdi ki bugün Konyaspor’un, Antep maçında oynadığı oyunla ilgili konuşalım, taktikten, sistemden, organizasyondan bahsedelim lakin on haftalık sürede sabırla istekle, heyecanla bekledik acaba bir umut ışığı görür müyüz, haftalar ilerledikçe takımda olumlu anlamda bazı şeyler değişir mi diye ama bırakın gelişmeyi takım hafta hafta geriye gidip mental anlamda da dağılma yaşadı henüz daha ligin başında.

Lafı fazla uzatmadan konuya gelecek olursak çok değil geçen sezonun sonunda , Trabzon’un Ankaragücü’nü yenmesiyle büyük bir mucizenin neticesinde ligde kalmış olmamıza rağmen fikrimizi beyan etmiştik.

O zaman bu takımın bir değişim sürecine girmesi gerektiğinden, bunun da tecrübeli bir teknik ekip ve lider karakterli, oyuncular üzerinde otorite kurabilecek bir hoca ile olabileceğini ön görmüştük.

Fakat Sn. Başkan ve Konyaspor yönetim kurulu bu değişim ve geçiş sürecini Ali Çamdalı ve ekibi ile yapmaya karar verdi bu büyük bir riskti ve bu riski göğüslemek için kararlı olduklarını belirttiler.

Açıkçası taraftarın bir bölümü de buna saygı duydu sonuçta iyi niyetli ve özveriyle Konyaspor için mücadele eden bir yönetim vardı. Hata olsa bile niyetlerinin halis olması hasebiyle çok fazla sorgulamadık.

Şahsım adına her ne kadar bu birlikteliğin uzun süreli ve sağlıklı şekilde ilerlemeyeceğini düşünmüş olsam da ön yargılarımdan sıyrılıp sabırla her hafta takımla ilgili olumlu bir gelişme bekledim. Kendimce de 10 haftalık bir süre belirledim net fikir sahibi olmak adına. Neticede yeni kurulmuş sil baştan dizayn edilen bir Konyaspor vardı bu sezon özelinde bu durum da dezavantaj oluşturuyordu teknik ekiple ilgili. Sonuçta oturmuş bir düzen, oyun aritmetiği olan bir takım, yoktu ellerinde, her şeyi yeniden inşa etmek zorundaydılar. Bunlar dezavantajları olsada arkalarında onlara güvenen bir yönetimle birlikte şartları zorlayarak bu lige göre çokta kötü olmayan oyuncu grubuna sahiptiler ve geçtiğimiz sezonun son dört haftalık serüvenini saymazsak ellerindeki malzeme ve destekle birlikte geride kalan on haftalık süreçte bizlere somut bir şeyler göstermek zorundaydılar.

Malesef bu süreçte hem kazandığımız hemde kaybettiğimiz maçlara baktığımızda, saha içinde bir duruşu, oyun kimliği, organizasyonu olan bir takım göremedik ne savunmada nede hücumda. Her hafta farklı bir oyun planı, farklı bir oyuncu grubu, doğaçlama oynayan bir ekip görüntüsü vardı.

Bunlarla ilgili haftalarca konuştuk aynı şeyleri tekrar etmenin artık bu noktadan sonra bir faydası yok.

Lafın özü Ali Çamdalı ve Konyaspor birlikteliği beklenen sonucu vermedi. Elektrik tutmadı, kan uyuşmadı ve bu durum somut olarak da sahaya yansıdı.

Hem puan hemde oyun olarak takımımız potansiyelinin çok altında kaldı. Bu işi artık daha fazla uzatmanın hiçbir anlamı yok.

Ali Çamdalı ile Konyaspor arasındaki toksik ilişkiyi artık sonlandırmanın bize göre vakti geldi.

Bu iş uzadıkça iki tarafada daha fazla zarar verecek ve işler bir süre sonra içinden çıkılmaz bir hâle gelecek belliki.

Denedik olmadı fazlasıyla tahammül edildi, sabır gösterildi ama maalesef iyi niyetle çıkılan bu yolda başarısız olundu. Artık bu saatten sonra duygulardan arınıp mantıkla hareket etmek gerekir.

Bazı ayrılıklar vaktinde yapılmadığı taktirde bir daha geri dönüşü de olmaz süreç uzadıkça hem Konyaspor hemde Ali Çamdalı’nın gelecekteki muhtemel kariyeri zarar görür.

Karşılıklı iyi niyet ve profesyonel çerçevede bu işin bir an evvel sonuçlanması umuduyla, umarım Konyaspor adına alınacak karar hayırlara vesile olur.