Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Millet Kıraathanesinde, ücretsiz kitap, bilgisayar, tablet, kulaklık ve çay imkanları bulunuyor. Kıraathanenin müdavimlerinden emekli öğretmen Zehra Çöllüoğlu, “Emekli öğretmenim. Bu kıraathaneye sık sık geliyorum. Burayı çok beğeniyorum. Burası benim ev yolumun üzerinde bulunuyor. Mutlaka girip çıkarım. Kış yaklaştığı için burada daha fazla vakit geçireceğim. Bulunan kitaplar çok yeni. İstediğim kitabı okuyorum ve not alıyorum. Alığım notları da sosyal medya hesaplarımda paylaşıyorum. Çok kitap okuduğum için buraya gelmek benim için büyük bir avantaj. Gelince okuduğum kitabı buluyorum ve hangi sayfada kaldıysam oradan okumaya devam ediyorum. İçerisinde bana yararlı olan cümleler buluyorum.” dedi.
‘BURAYA GELİNCE ÇOK MUTLU OLUYORUM’
Kıraathanede keyifli vakit geçirdiğinin altını çizen Zehra Çöllüoğlu, “Görevli arkadaşım her geldiğimde benimle ilgileniyor. Burada güzel sohbetler de ediyoruz. Bence herkes gelmeli, evde durmak yerine gelip verimli vakit geçirilebilir. En azından her gün bir sayfa kitap okusalar zamanlarını boşa geçirmemiş olurlar. Hep birlikte bir adım ileriye gitmiş oluruz. Buraya geldiğim zaman, kitapları görünce çok mutlu oluyorum. İnşallah yakın zamanda Bosna Kütüphanesi de açılır da ilk kayıt olmaya ben gelirim. Bu imkanları bizlere sunduğu için Selçuklu Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Bizzat Belediye Başkanımıza da teşekkür etmek isterim. Kitapların biraz daha çoğalmasını istiyorum. Bugün 48 sayfa kitap okudum. Bitince diğer kitaplara geçeceğim. Bize tüm imkan sağlanmış. Yeter ki kitap okuyalım.” şeklinde konuştu.
‘DERS ÇALIŞIYORUM AYNI ZAMANDA SOSYALLEŞİYORUM’
Ders çalışmanın yanın da yeni insanlar tanıyıp, sosyalleştiğini belirten Merve Karaman ise, “Lise mezunuyum. Üniversiteye hazırlanıyorum. Her gün buraya gelmeye çalışıyorum. Ders çalışıyorum aynı zamanda sosyalleşiyorum. Yeni insanlarla tanışıyorum. Yapamadığım sorularda yardım istiyorum. Birlikte vakit geçiriyoruz. Çalışmanın yanında güzel insanlar da tanıyorum. Çalışmamız için tabletler var. O tabletlerden ders dinliyorum. Testlerimi çözüyorum. Kulaklıklarımız, şarj için prizlerimiz, bilgisayarlarımız var. Sessiz bir ortam bulunuyor içeride. Kıraathane bölümünde de hem çay içip hem de sohbet edebileceğimiz bir alan bulunuyor. Çayı ücretsiz bir şekilde alabiliyoruz. Evde çalışmak yerine burada çalışıyorum. Çünkü burada oldukça sessiz bir alan var. Evde dikkatimizi dağıtan birçok şey oluyor. Burada başka biri ders çalışırken sana da ilham geliyor. Ve ders çalışmaya daha çok teşvik oluyorsun. Her şeyin ücretiz olması çok güzel bir fırsat. Yanında bilgisayar, tablet gibi bir şeyler getirmek zorunda kalmıyorsun. Test kitabını alıp geliyorsun.” İfadelerine yer verdi.
‘HER TÜRLÜ İMKAN VAR’
Kıraathane içerisinde tüm imkanların sağlandığını vurgulayan İsmail Tavlaşoğlu da, “Şu anda üniversiteye hazırlanıyorum. İşim olmadığı zamanlarda sık sık buraya geliyorum. Burası imkan açısından çok iyi. Zaten tercih etmemin sebebi de bu. Buraya geldiğim zaman telefonumda veya kulaklığımda bir aksaklık çıktığı zaman içerideki imkanlardan faydalanıyorum. O açıdan hem rahat hem de güzel bir çalışma ortamı var. Tablet, kulaklık, internet her türlü imkan var. Geliyorum test çözüyorum, konu dinliyorum. Bu imkanlardan tamamen ücretsiz olarak yararlanabilmek çok güzel. Çünkü herksin her şeye imkanı olmuyor. Ben genellikle yalnız çalışmayı tercih ediyorum ama arkadaşlarıyla çalışanlar da var. Evde çalışamıyorum çünkü belli bir otorite sağlayamıyorum. Burada herkesin çalıştığını görünce ben de onlara uyum sağlıyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ