Biliyorum gündem yoğun, KSO Odasını seçimleri öncesi MÜSİAD, AKTİSAD, ASKON ve TÜMSİAD ortak aday olarak Memiş Kütükçü ismi üzerinde mutabakat sağlamışlar. KTO’da ki seçimler öncesinde ise bir tarafta sağduyu ve tabi bir tafta ise malum odakların yorulmadan, bıkmadan sürdürdükleri hırs oyunları…
Neyse biz gelecek hafta hem KTO seçimleri ile ilgili hem de KSO seçimleri ile ilgili düşüncelerimizi, yaptığımız görüşmelerde aldığımız notları sizlerle paylaşacağız. Burada ben ittifakın, istişarenin, birlikte hareket etmenin ve vefanın kazanacağına inanıyorum. Bu konu ile ilgili son söz olarak da şunu yazayım, “Birlikte Konya’yız” ifadesi Konya’nın geleceği için müthiş bir slogandır. Bu ifade çerçevesinde MÜSİAD, AKTİSAD, ASKON ve TÜMSİAD’ın birlikte karar alma ve birlikte program yapma, birlikte hareket etme kabiliyetlerinin gelişmesini ve aynı zamanda her kuruma, kuruluşa ve hatta her kişiye örnek teşkil etmesini diliyoruz.
Aslında bugünkü yazımızın temelinde de “Birlikte Konya’yız” sloganına uygun bir konu yer alıyor. Geçtiğimiz pazartesi günü turizm ile ilgili yazdığım yazıdan sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof Dr Muhsin Kar Hocam aramış, sağ olsunlar davet ettiler bizde makamlarında kendilerini ziyaret ettik. Konya Turizmini, turizmi, turizm eğitimini konuştuk. Öncelikle şunu ifade edeyim, Konya’da Selçuk Üniversitesi Turizm Yüksek Okulundan sonra KTO Karatay Üniversitesinin Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünün ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin Turizm Fakültesinin açılması Konya’mız için bir kazanım olmuştur, emeği geçen herkesi kutluyoruz.
Elbette bu turizm fakültelerimiz ve meslek yüksek okullarımız sadece Konya için turizm elemanı yetiştirmiyor, Türkiye’de bugün hangi şehre giderseniz gidin o şehirde seçkin turizm sektöründe hizmet eden Konya’da eğitim almış insanlar görürsünüz.
Bu çerçevede aslında bu okullarımız dolayısıyla sadece Konya’nın değil Türkiye’nin önemli bir açığını kapatmaktadır. Tabi Prof Dr Muhsin Kar Hocamla konuşurken şunu da anlıyorum, Necmettin Erbakan Üniversitemizdeki Turizm Fakültemiz Karatay Üniversitesi ile ortak geliştirdiği doktora programı ile ülkemizin Turizm Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarında akademisyen açığını da kapatmak için fonksiyon üstlenmiş olacak. Zira Konya’da bu güne kadar bu alanda doktora eğitimi verilmiyormuş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof Dr Muzaffer Şeker Hocamızın da desteği ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesinde, KTO Karatay Üniversitesi ile ortak programlar geliştirerek YÖK’ünde onayı ile doktora eğitimi verilmeye başlanmış.
Şu anda Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesinin doktora eğitimi bölgemizde de tek olma özelliği taşıyor. Muhsin Hoca biraz da sıkıntılarından bahsetti, ne yazık ki turizm fakülteleri ve yüksek okulları akademisyen bulmakta ciddi oranda zorlanıyormuş, zira sektörde iş sıkıntısı çekilmiyor, öğrencilerde mezun olunca hemen gidiyorlar ve mesleğe atılıyorlar ve fakülte ve yüksek okullar da akademisyen açığı çekiyor. Muhsin Hoca “yüksek lisans eğitimini ve doktora eğitimini bunun için çok önemsiyoruz” diyor. Burada yetişen akademisyenler ülkemizde onlarca farklı üniversitede hizmet vermeye başlayacaklar ve akademisyen açığının kapanması için bir nebze olsun üniversitelere destek olmuş olacaklar.
Muhsin Hocam fazla ayrıntıya girmedi ama Mayıs ayında Konya’da büyük bir de konferans düzenleyeceklermiş. Konferansın konusu ise gerçekten çok önemli, “Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı”. Konya’da ilk…
Büyükşehir Belediyesi de konferansı sahiplenmiş, bu konferansa her türlü desteği veriyorlarmış. Tabiî ki Büyükşehir Belediyemizin Konya’mız için çok önemli olan “Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı”na destek vermesini de önemli buluyoruz.
Hocam “artık her yıl bu konferansı yapacağız” diyor. Gerçekten önemli bir kazanım. Her halde 12 farklı ülkeden 60’ın üzerinde akademisyen, ülkemizden ise onlarca üniversiteden 160’ın üzerinde akademisyen bu konferans için Konya’ya gelecekmiş.
Konya’da biliyorsunuz bilimsel konferanslar Konya’mız için bir katma değere dönüştürülemiyor. Oysa bu konferansta çok az konuşmacı katılımcının otel masrafları, yemek masrafları, ulaşım masrafları karşılanıyor. Onun dışında katılımcılar kendi masraflarını karşılayarak bu konferansa katılacaklar ve katılımcılar aynı zamanda şehri de gezecekler katma değer sağlayacaklar.
Anlaşılıyor ki Konya’mızda artık gerçek anlamda bilimsel konferanslar düzenlenecek.
Ben Muhsin Kara Hocama işlerinde kolaylıklar diliyorum. Muhsin Hocam “Birlikte Konya’yız” diyor ve gece gündüz çalışarak şehrimize katma değer sağlıyor.
Umarız her güzel çalışma başka güzel çalışmalara örnek teşkil eder, dediğimiz gibi her şey Konya için, her şey Türkiye için…