Tarla sahiplerinin çok sevdiği tarım araçlarından olan biçerdöverler, birçok açıdan çiftçilerin ve toprak sahiplerinin neden onları bu kadar çok sevdiklerini anlamak oldukça kolay. Onlarca, yüzlerce insanın bir araya gelip eşit şekilde yapmakta zorlandığı bir işi bir ya da birkaç makine bir araya gelince tıkır tıkır, adeta işleyen bir çark gibi kısacık bir sürede yapıp bitiriyorlar. Tek işlevli olan makinelerden olmayan biçerdöver makineleri hem ekini hasat ediyor hem de hasadı yaparken harmanı da aynı sırada yaparak bitiren bir makine. Özellikle yulaf gibi, buğday gibi, mısır gibi (listeye çavdar, arpa, ayçiçeği gibi tahıl grubu bitkileri de girebilmektedir) taneli bitkilerde çok işe yarayan biçerdöverler ile her türlü ot tohumunu ve baklagili de hasat edip harmanlamak mümkündür.
Boyutlarına ve işlevselliklerine göre fiyatları değişkenlik gösteren biçerdöverler, teknik nitelikleri bakımından da birbirleri arasında kıyaslanabilmektedir. Yeni çıkan modeller teknik açıdan daha yüksek performans sağlarken bir kısım ise geleneksel modeller üzerinden işlerini görmekten daha çok mutlu oluyor. Ancak her güzel şey gibi biçerdöverler de bakım istiyor. Siz de biçerdöverinizin bakımını nasıl yapacağınızı bilmiyor ya da biçerdöver aldıktan sonra bakım işlemlerini nasıl gerçekleştireceğiniz konusunda kafanızda soru işareti bulunduruyorsanız doğru adrestesiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak kolaylıkla biçerdöverinizin bakımını yapabilirsiniz.
- Motorunuzun yağ değişimini vakti geldiğinde yapın.
- Radyatörünüzdeki su seviyesini kontrol altında tutun.
- Tozlanma kabı ve filtre elemanlarını temizleyin.
- Aküdeki asitli su seviyesine bakın, gerekirse saf su ekleyin.
- Zincir ve kayışlarınızın gerginliklerini düzenli kontrol ettirin gerekiyorsa gerdirin. Yağlamayı unutmayın.
Bu beş adım ile kolaylıkla biçerdöver bakımı yapabilirsiniz. Satılık biçerdöverler hakkında daha detaylı bilgi almak ve fiyatlarını incelemek için https://agriline.com.tr/ linkini ziyaret edebilirsiniz.