*Bayramlar bir amaçla ortaya çıkmıştır. Durduk yere ortaya çıkan saçma bir bayram yoktur. Bedelini ödeyenler bayramı hak ederler. Zafer ancak inananlarındır. Bayram sevinçtir. Mutluluktur. Savaşmadan çalışmadan bayram olmaz.
**Bireyler 3dakila süren 75 yıllık hayatlarını şerefle bitirmekle sorumludur. Ülkeler ise dünya tarihinde yaptıkları ve yapmadıkları ile bilinirler. Kimileri silik olarak tarihin tozlu sayfalarında yerlerini alırken. Cesur dürüst olan ülkeler her daim örnektir. Önümüzdeki yıllar ülkeler adına attıkları imzalar ile devamlılığını sağlayacak. Bunu da global şirketler ve cesur girişimcilerle yapacaklar.
* Tesla girişimcilikte bir insan olarak tarihin en başarılı insanlarının başında gelecek. Tesla markası da dahil bir çok girişim yapan Elon ise gösterdiği şeffaflıkla ve devamında inovasyonlarıyla hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bazen ülkesine bazen devlet başkanına bazen ise birleşmiş milletler gibi gelişmekte olan ülkelerin başkanlarının 5dk kürsüde konuşmak için günlerce beklediği kurumlara meydan okuyor. Bunu ise inandığı değerler için yapıyor.
** Bu bayram uzun zamandır 4-5 yıldır izlemediğim merkez medya tvlerini izlediğim için belirtmek isterim. Allah bizi tv lerden korusun. Hiç mi iyi bir şey yok. Yokmuş. Olumsuzluk pompalanıyor. Olumlu olması gereken durumlar bile sunumu düzgün yapılmadığı için liyakatsiz profesörler, her konudan anlayan aptal gazeteci gözülen tiplerden dolayı olumsuzmuş gibi anlatılıyor. Ülkemiz dünyanın en önemli noktasında. Yapılması gerekenler yapılmadığı için ne yatırım geliyor. Ne transit noktasıyız. Önümüzdeki hafta kibir kültürü ve ahlak bilgisi-2 de tamamlayacağım yazımda çok uzun anlatacağım. Bu hafta ülkemizdeki şehirlerin zeka puanları tek tek açıklandı. Yine mi halk suçlu. Öğretmenlerin hiç mi suçu yok. Ekonominin zekaya etkisi nedir. Yapay zekadan ancak bedel ödemeyenler hazır iş yapanlar kamuda yatanlar korkar. Zekası olan hayal gücü olan kimseden korkmaz. Ne yapay zekadan ne gerçek zekadan. Ahlaklı bir zeka her durumu yener.
***Sonuç olarak, Apple’ın CEO’su Tim Cook, müşterilerini iPhone’larını çok sık kullanmamaları ve çocukların ekran süresini azaltmak için ‘katı kurallar’ koymaları konusunda uyardı. Cook, “Biz bunu istemiyoruz. Telefonu devamlı kullanmanız için yapmadık” dedi. Hayatı kolaylaştırıyor fakat gerçek hayata vakit ayırmamız gerektiği için uyarıyor. Telefon konusunda şeffaf olan bu yönetici inandırıcı mı. Evet. Kesinlikle. Elon ise yaptıklarını açık kodla paylaştığı için Çin de fabrikası olan tek yabancı. Girişimciliği herkese nasıl yapılması gerektiğini gösteriyor. Apple da aynı yolda. Bu zaferler bu özgüvenli açıklamalar öncesinde çekilen sıkıntıların dışa vurumudur. Elimizde aselsan var gençler var. Kibiri bırakarak her girişimciyi desteklemek vatan borcudur.