AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, en çok borcu olan belediyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, "9,6 milyar lira Sosyal Güvenlik Kurumu'na borçları var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise 5,9 milyar lira borcu var" dedi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Deneyim Paylaşım Programı, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Programa AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Konya'nın ilçelerinin belediye başkanları katıldı.
Hiç vicdanları sızlamıyor mu?
Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bir işçi belediyede çalışırken ona belediye brüt maaş öder. O brüt maaşın içinde sigorta primi de var. Yani sosyal güvenlik primi vardır. Sosyal güvenlik primini öderken ay sonunda onlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödenen prim olarak maaştan ayrılır ve ödenir. Bu korkunç paraların harcandığı konserlere bu parayı harcayan belediyeler, zavallı insanların sosyal güvenlik primlerini ödememek gibi bir şeyi yaptıklarında hiç vicdanları sızlamıyor mu diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na 8,4 milyar lira borcu olduğunu belirten Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır malum siyasi parti tarafından yönetiliyor. En büyük borcu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. 9,6 milyar lira Sosyal Güvenlik Kurumu'na borçları var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise 5,9 milyar lira borcu var. Allah rahmet eylesin, Kadir ağabeyin zamanında, onun bıraktığı belediyede 70 milyon lira borcu varmış. Adana 4,2 milyar lira, Şişli Belediyesi'nin 2,5 milyar lira borcu var. Aziz milletimiz bunları görsün."
“Tecrübelerin paylaşılıp Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak güzel çalışmalar olacak”
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı belediyecilikteki AK Parti markasının her geçen gün belediye başkanlarıyla şehirleri daha yaşanabilir kıldığını belirterek, “Konya’nın bir üst versiyona çıkardığı ‘Konya Modeli Belediyeciliği’ taçlandıran çok değerli Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza bu şehrin insanları olarak müteşekkiriz. Huzurun, kardeşliğin şehri Konya’mızda sizleri ağırlamaktan son derece memnunuz. Tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bu buluşmada, tecrübelerin paylaşılıp Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak güzel çalışmalar olacak inşallah” dedi.
“Konya sadece kendisi için üreten değil, tüm Türkiye’ için üretim yapan bir şehir”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şeb-i Arus haftasında AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ve heyeti Konya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı.
Konya’nın kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “UNESCO tarafından dünyanın ilk yerleşik şehri Çatalhöyük’le başlayan yolculuk Konya’yı her dönem Anadolu’nun en parlak şehirlerinden birisi yapmış. Anadolu’da hangi medeniyet hüküm sürmüşse Konya o medeniyetin en önemli şehirlerinden birisi olmuş. Konya, bugün de sanayinin, tarımın, turizmin başkenti olan bir şehir. Konya sadece kendisi için üreten değil, tüm Türkiye’nin gıda güvenliği için tarımsal üretim, hayvansal üretim yapan bir şehir” cümlelerini kullandı.
“Konya Modeli Belediyecilik Artık sadece şehrimizde değil, Avrupa’da ve dünyada konuşulur hale geldi”
Konya’nın bir özelliğinin de yerel yönetimlerde gösterdiği başarı olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Konya’da belediyecilik anlayışı geçmişten itibaren çok güçlü. 1989 yılında Büyükşehir olmasından itibaren birlikte çalışma kültürünün çok yüksek olduğu bir şehirde bulunuyoruz. Özellikle AK Parti iktidarlarından sonra ‘Konya Modeli Belediyecilik’ artık sadece şehrimizde değil, Avrupa’da ve dünyada konuşulur hale geldi. Özellikle Büyükşehir Yasasıyla birlikte Konya adeta dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı oldu. Çünkü 42 bin kilometrelik alanda hizmet üretiyoruz. 1 milyon 400 bin merkez nüfusu, 2 milyon 300 bin toplam nüfusuyla 31 ilçemizde, iki ucu arasında neredeyse 440 kilometre mesafe olan bu büyük şehre, Büyükşehir Belediyemiz, Su İdaremiz, ilçe belediyelerimizle koordineli şekilde hizmet üretiyoruz” açıklamasını yaptı.
“Aldığımız bayrağı daha yukarı taşımak için çaba sarf ediyoruz”
Konya Modeli Belediyeciliği, akıllı, çevreci, insan odaklı, afetlere dirençli, merkez dışındaki ilçelerde altyapının tamamlandığı, ilçelerdeki sosyal hayatın merkezle entegre olduğu, tarımdan ve hayvancılıktan insanların daha çok para kazandığı yönetim anlayışı olarak tanımlayan Başkan Altay, “Konya Modeli Belediyeciliğin belki de en öne çıkan kısmı uyum, birliktelik. Kişisel başarıdan çok şehir başarısına odaklanmış bir ekip olabilmek. İl başkanımızın şahsında kıymetli milletvekillerimiz, ilçe belediye başkanlarımızla çok uyumlu bir koordinasyonla şehrimize hizmet üretiyoruz. Bu büyük coğrafyada bunu yapmadan başarılı olmak mümkün değil. Bu gayretimizin sonunda elhamdülillah Konyalıların takdiriyle görevlerimize devam ediyoruz. Aldığımız bayrağı daha yukarı taşımak için çaba sarf ediyoruz. İnşallah buradaki paylaşımlarımız iyi uygulama örneklerinin artarak devam etmesine ve şehirlerimizin geleceğine yön verecek bir dostluk, muhabbet ikliminin oluşmasına vesile olacak” diye konuştu.