Başkan Büyükeğen: Konya güçlü bir üretici formunda

Konya’da “Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği” konferanslarının 7’ncisi düzenlendi.

Konya Sanayi Odası tarafından 2010 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği (OSEG) Konferanslarının 7’ncsi gerçekleştirildi.

‘GÜÇLÜ BİR ÜRETİCİ FORMUNDAYIZ’

Konya’nın otomotiv sektöründe güçlü bir üretici formunda olduğunu vurgulayan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, “Teknolojik altyapımızda dünya ticaretine eklemlenmiş bir yapıya kavuşmuş bulunuyoruz. Makine, savunma sanayi, gıda, plastik ambalaj, kimya, ayakkabı ve tekstil gibi pekçok sektörde üretim yapılıyor ve ihracat gerçekleştiriyoruz. Bugün toplanmamıza vesile olan otomotiv sektörünün ise şehrimiz için ayrı bir önemi var. Otomotiv sektörü Konya sanayimizin nüvesini oluşturan en kötü sektörlerimizden biridir. 50 yıl önce kullanılan araçların tamir ve bakımını yaptığımız otomotiv sektöründe bugün güçlü bir üretici formuna gelmiş bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

‘7’NCİ BÜYÜK İHRACATÇISIYIZ’

Konya’nın otomotiv sektöründe 7’nci büyük ihracatçısı olduğunu söyleyen Büyükeğen, “Konya olarak otomotiv sektöründe 7’nci büyük ihracatçısıyız. Buradan tüm sanayilerimizi ve çalışanlarımızı kutluyorum. Otomotiv sektöründe büyük bir dönüşüm başlıyor. Sektör sadece üretim süreçlerinde değil araçlarda dijitalleşme, elektrikli otomobil gibi çalışmalarla karşı karşıyadır. Konyamızın bu dönüşüme ayak uydurması hayati öneme sahiptir. Yeni teknolojilere uyum sağlayan firmalarımız öndeyken uyum sağlamayan firmalarımız malesef bu gelişimin dışında kalacaktır. Konyalı sanayicilerimizin bu uyuma ayak sağlayacağını düşünüyorum. Bu programın da sektöre katkı sağlayacağına inanıyor hayırlı olmasını diliyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Program, yapılan sunumlarla devam etti.

Konya Haberleri