Başkan Angı konuştu! AK Parti Konya’da süreç başlıyor

Konya'da AK Parti’nin 8. Olağan Kongre süreci, 19 Ekim Cumartesi günü itibarıyla 31 ilçede yapılacak kongrelerle başlıyor. Nisan 2025'te gerçekleştirilecek büyük kongre ile süreç tamamlanacak. Kongre sürecinde bazı ilçe başkanlarının değişmesi bekleniyor.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, kongreler öncesinde yaptığı açıklamada, “MKYK kararı ile delege seçimleri ve ilçe kongreleri süreci başladı. Cumartesi günü ilçe kongreleri başlayacak. Aralık sonunda da il kongresi ve 2025 yılı Nisan ayında partimizin kongresini yaparak yolumuza devam edeceğiz. Kardeşlik hukukunu koruyarak heyecanı büyüttüğümüz bir buluşma olacak. Kurulan stantlarda vatandaşlarımız mektup yazacak ve bu mektuplar açılmadan direkt Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılacak. İl heyeti olarak kongremizi eksiksiz tamamlamak için çalışacağız" dedi. Kongre sürecinin yanı sıra Türkiye Buluşmaları ve milletvekilleriyle saha çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini vurgulayan Angı, “Sahada vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinliyoruz. AK Parti’nin kimliğine, kişiliğine yakışan çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren AK Parti’ye hep destek oldular, Sayın Cumhurbaşkanımıza olan muhabbetlerini hep gösterdiler” dedi.

YARI YARIYA DEĞİŞİM OLACAK

Kongre sürecinde değişimlerin yaşanacağını belirten Hasan Angı, " Bir kısım ilçe başkanı arkadaşlarımız kendileri görevi bırakmak istedi. Bir kısımda da değişikliğe gidilecek. Yarı yarıya bir değişim olacak. Topyekün 31 ilçeyi yenileme değil, gerekli yerlerde tecrübe ve heyecan birlikteliği ile bir yol yürüme planı var. İlçelerde ve diğer yönetimlerde önemli değişiklikler olacak" diye konuştu.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Kongre sürecinde adaylığı konusunda konuşan Başkan Hasan Angı, İlçe kongreleri gerçekleşene kadar görevinin başında olduğunu söyledi. Angı, "Ben görevimin başındayım. Devam etmemiz noktasında kanaat oluşursa devam ederiz ya da değişim olmasına dair kanaat olursa da görevimizi arkadaşlarımıza devrederiz. İlçe kongreleri tamamlandıktan sonra il konusunda istişareler yapacağız ve gerekli görüşmeler sonrası karar vereceğiz" ifadelerini kullandı. Kongre sürecinin AK Parti'nin kimliğine yakışır şekilde sürdürüleceğini ifade eden Angı, “Dünya büyük bir değişim yaşıyor. Diplomaside en üst noktada çalışıyoruz. Konya İl Teşkilatında kongre komisyonu olarak görev dağılımındayız” şeklinde konuştu.

GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR İSRAİL YÖNETİMİ VAR

Gazze’deki katliamlara da değinen Angı, “Geçtiğimiz haftada Gazze'de saldırı başlayalı tam bir yıl oldu. Gözü dönmüş bir İsrail yönetimi var. Vicdanlar kurudu, bütün makyajlar döküldü. Pek çok ülke İsrail’in yanında yer aldı. BM gibi kuruluşların içlerinin ne kadar boş olduğu görüldü. Önce Gazze, sonra Lübnan dün gece de Suriye vuruldu. Bu nereye kadar devam edecek? İklim değişikliği, karbon salınımı gibi birçok ayrıntının hesap edildiği dünyada; çocukların katledilmesi, alt yapıların yok edilmesi konusunda kimsenin sesi çıkmıyor. Çevreciler, insan hakları temsilcileri neredeler? Amerika başta olmak üzere İsrail yandaşı ülkeler her yeri yakıp yıktılar. Savaşlar çözüm değil, masada çözüm sağlansın. Yeni acıların yaşanmaması için adaletin sağlanması ve daha adil bir dünya tesis etmek için dünyaya büyük bir görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ

Türkiye’nin her zaman güçlü olması gerektiğini vurgulayan Angı, “Etrafımız ateş çemberi. Bize düşen, her türlü savunma mekanizmasını büyütmek ve vatan savunmasında en ufak bir boşluk bırakmayacak şekilde çalışmaktır. Tarihin bize getirdiği sorumlulukla bize düşman olanları bir değil bin kere düşünmek zorundayız” dedi.

Konya Haberleri