BAŞBAKAN REKTÖRLÜK İÇİN KİMİ İŞARET ETTİ?

Murat Can

Selçuk Üniversitesi Rektörlük yarışında sıcak bir gelişme yaşandı.

Dün yazmış olduğum yazıda Sayın Başbakan’ın beş ismi görüşmeye çağırdığını yazmıştım.

Bu beş isim; Mustafa Şahin, Tahir Yüksek, Ali Akmaz, Hüseyin Kara, Selman Türker hocalardı.

Bu görüşmenin “aranızda anlaşıp seçime öyle gidin” mesajı içerdiğini ancak bu beş ismin anlaşma iradesi göstermediğini de köşemde yazmıştım.

Sayın Başbakan’ın bu nazik duruşundan sonuç elde edilmemesi üzerine dün akşamüzeri kulisler hareketlendi.

Aldığım bir telefon “hayırlı olsun” dedi.

Hayırdır dedim…

“Yazdığın yazı ses getirdi, Sayın Başbakan bir ismi işaret etti” dedi…

Heyecanla sordum, “kim?”…

Sevgili Konya, Başbakanlık kaynaklardan dün akşam aldığım bilgilere göre Sayın Başbakan Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Tahir Yüksek ismini işaret etti.

Bu istediğim müdahale Selçuk Üniversitesi’nin geleceği açısından son derece önemli…

Nitekim bu işaret hemen etkisini gösterdi.

İlk olarak Prof. Selman Türker bir açıklama yaparak, tüm arkadaşları ve kendisini destekleyen ekiple birlikte Tahir Yüksel Hoca’nın lehine rektörlük yarışından çekildiğini ifade etti.

Tabi bura ilk olarak ifadesinin altını çiziyorum…

Ayrıca Tahir Yüksek, Selman Türker ve Ali Akmaz dün birlikte bir yemek yediler. Bununla Ali Akmaz'ında Tahir Yüksek'in yanında olacağını söyleyebiliriz.

Bu tabloyla birlikte rektörlük seçimleriyle ilgili belirsizlik sona ermiş oldu. Sayın Başbakan güçlü Konya, güçlü Üniversite olgusuna katkı koyacak bir oluşumun önünü açtı.

Hiç kuşkusuz Konya Sayın Başbakanımızın şehri. Bu yüzden yapılan müdahaleyi yerinde bulduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Her zaman söylüyorum.

Konya önemli bir merkez... Ancak Konya gibi bir şehrin, bu arada kent lafından hoşlanmıyorum, bizim medeniyetimizi şehir kelimesi daha net ifade ediyor, Selçuk gibi önemli bir üniversitesi her geçen gün eridi.

Selçuk Üniversitesi bölünürken en büyük hayalim bu şehrin yıldızlaşan bir üniversiteye kavuşmasıydı. Ancak bilimsel hüviyetinden günden güne uzaklaşan üniversite, adeta özel bir üniversitenin yedek lastiği gibi kullanıldı.

Sonuçta ortaya vasat, sınırların ötesini aşamamış, itibar edilmeyen istatistiklerle kendini savunmaya çalışan ve kimseyi inandıramayan bir üniversite profili çıkmış.

İşte bugün bir fırsat yakaladık.

Selçuk üniversitesi kaderini yenmek ve prangalarından kurtulmak üzere…

Yapılan seçim sonucunda ortaya çıkacak yönetimin Sayın Başbakan’ın desteğini de alarak Üniversiteyi yeni bir vizyona kavuşturma fırsatı ortaya çıktı.

Umut ediyorum ki Konya genel seçimlerde kırdığı rekorun anlamsız olmadığını göstererek birlik beraberlik havasında rektörlük seçimini tamamlayacak.

Yeni dönem şimdiden hayırlı olsun…