Ayçin Kantoğlu Konya’da konuştu: “Gazze ile bağ kuramamış yığınlar var!”

Konya Kitap Günleri’nin bugünkü konuklarından olan Ayçin Kantoğlu, “Gazze’ye Bir Çocuğun Gözünden Bakmak” başlıklı söyleyişisini gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri yoğun ziyaretçi katılımıyla sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri yoğun ziyaretçi katılımıyla sürüyor. 7’nci günün konuklarından olan Ayçin Kantoğlu, dinleyicileriyle bir araya geldi. Ayçin Kantoğlu, “Gazze’ye Bir Çocuğun Gözlerinden Bakmak” başlıklı söyleyişini gerçekleştirdi.

‘CANLI CANLI İNSANLARI YAKIYORLAR’

Ayçin Kantoğlu, söyleyişisinde şu ifadelere yer verdi; “Cılız bir ses olmaktan ötesine geçebildiğim söylenemez. Gönül güzel şeylerden bahsetmek istiyor, bir araya geliyoruz ama hem Gazze’de olanlar hem de Türkiye’de verilen şehitler çok mümkün kılmıyor. Soykırımda bir sene doldu. Dünya tarihinde bunun eşi benzeri yok. Tarihimizde görülmedi. Canlı canlı insanları yakıyorlar. Canlı yayında açık açık yakıyorlar. Ahlaksız, şerefsiz bir ordu. Yerle yeksan edilmiş bir şehre bakıyoruz biz.”

‘YIĞINLAR VAR!’


Gazze’de yapılan soy kırımdan bahseden Kantoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bu memlekette hala Gazze ile ünsiyet kuramamış yığınlar var. Yığınlar! Gazze ile bir bağ kurulamıyor. ‘Bana ne?’ diyor. Gazze ile bir bağ kuramıyoruz ama yüz sene önce biz ordaydık. Bir sene boyunca gördüklerin sana bir şey anlatmıyor mu? Zalimle mazlumu hala birbirinden ayıramıyorsun. Herkes Gazze’ye baktığında aynı şeyi görüyor. Her şeyden önce onlar senin öz kardeşin. Sen doğurmadın ama onlar senin çocukların. Bir sene geçti. 20 bin sayılabilen çocuk katledildi. Enkazlarda sayılamayan nice insanlar var. Her kim olursa olsun çocuklar haktandır ve kutsaldır. Onun namusuna uzanamazsın, onunla savaşamazsın. Ancak onu korursun. Bir şeyler yapmaya mecburuz. Dünya sahnesinde bir iyilik yok. İyiliğin yokluğundan bizi mesul tutacaklar.”

Konya Haberleri