‘ASM çalışanlarını da ek ödeme kapsamalı'

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “Sağlık Bakanlığı’nın hastane aşı odalarında görev yapanlara vereceği ek ödemenin Aile Sağlığı Merkezi (ASM)’nde sürekli ve yoğun aşı çalışması yapan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarını da kapsaması için Sağlık Sen Genel Merkezi’miz gerekli girişimlerde bulundu" dedi.

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “Sağlık Bakanlığı’nın hastane aşı odalarında görev yapanlara vereceği ek ödemenin Aile Sağlığı Merkezi (ASM)’nde sürekli ve yoğun aşı çalışması yapan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarını da kapsaması için Sağlık Sen Genel Merkezi’miz gerekli girişimlerde bulundu. Ek Ödeme Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını da kapsasın” dedi. Pandemi sürecinde aile sağlığı merkezlerinde görevli sağlık çalışanlarının, yoğun iş yükü altında çalıştıklarına vurgu yapan Uzunay ve yönetim kurulu üyeleri, diğer sağlık kuruluşlarındakiler gibi ek ödemelerden ASM’lerde çalışanların da yararlanmaları gerektiğini vurguladılar.

‘ADALETSİZLİĞE NEDEN OLUYOR’

Başkan Uzunay, “Bu durum, sürekli ve yoğun aşılama çalışması yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları açısından adaletsizliğe sebep olmuştur. Salgın sürecinde yoğun bir şekilde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına ilave ödeme yapılarak, hakkaniyetin sağlanması hususunda gereğinin yapılmasını talep etmekteyiz” dedi.  

Konya Haberleri