21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde farkındalık için buluşuldu

Karatay Belediyesi, Alzheimer’a yönelik olarak toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nden faydalanan hastaları ve hasta yakınlarını 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde düzenlediği bir programla buluşturdu.

Karatay Belediyesi, “21 Eylül Dünya Alzheimer Günü” dolayısıyla Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde bir program düzenledi.

Programa Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, Konya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi Müdürü Şerife Duvar, Alzheimer hastaları ve hasta yakınları katıldı.

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney ve Konya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı, etkinlikte 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde özel olarak hazırlanan pastayı hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte kesti. Protokol üyeleri daha sonra merkezden faydalanan hastalar ile hasta yakınlarıyla da tek tek ilgilenerek onlarla bir süre sohbet ettiler.

YAŞAM MERKEZİ 8 YILDIR KIYMETLİ HİZMETLER SUNUYOR

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde Alzheimer konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla söz konusu programı düzenlediklerini söyledi. Bu anlamlı günün, toplumda Alzheimer ile ilgili farkındalık oluşturma açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Osman Ciğer, herkesi Alzheimer konusunda çok daha fazla duyarlı olmaya davet etti. Osman Ciğer ayrıca, Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin 8 yıldır her zaman hastalar hem de hasta yakınları için kıymetli hizmetler sunduğunu kaydetti.

MERKEZİMİZ HEM HASTALARIMIZ HEM DE AİLELERİ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin öneminden bahsetti.

Merkezin 2016 yılından bu yana Konya’ya hizmet verdiğini hatırlatan Figen Güney; “Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi, Karatay Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü farkındalık etkinliğimizi gerçekleştirdik. Merkezimizde hem hastalar hem hasta yakınları, birlikte keyifli vakit geçiriyorlar. Hastalar buraya geldikleri zaman diğer hastalarla, görevli öğretmenlerimiz, gönüllü üyelerimiz, hemşirelerimiz ve destekleyenlerimizle birlikte çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyorlar. Yaptıkları çalışmaları da belirli merkezlerde sergiliyoruz. Yaşam Merkezimiz bir kreş gibi hizmet veriyor. Hasta yakınlarımız, ailelerini bizlere teslim ediyor. Karatay Belediyemizin tahsis ettiği servisle hastalarımızı evlerinden alıp merkezimize getiriyoruz. Dolayısıyla hasta yakınları da hem kendine vakit ayırabiliyor hem de gözleri arkada kalmadan gönül rahatlığıyla bizlere emanet ediyorlar. Tüm bu çalışmalarımız birçok arenada olduğu gibi uluslararası platformlarda da ses getiriyor. 2017 yılında Dünya Sağlık Örgütü 8 ülkede yaptığı ‘kronik hastalıklara yaklaşım nasıl’ çalışmasında merkezimizi ziyaret etti ve Yaşam Merkezimiz birinci olarak seçildi. Bu başarıda işin en önemli ayaklarından biri eğitim. Necmettin Erbakan Üniversitesi Yaşlı ve Engelli Eğitim Bakım Uygulama Araştırma Merkezi ve Alzheimer yüksek lisans programı da merkezimizde yürütülmeye devam ediyor. Sosyal hizmet bölümü, hemşirelik, fizyoterapi rehabilitasyon bölümü öğrencilerimiz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimiz gönüllülük çalışmalarımız kapsamında merkezimizde stajlarını yapıyorlar. Zaten Dünya Sağlık Örgütünün bizi birinci seçmesinin önemli faktörlerinden bir tanesi merkezimizde sadece bakımın değil inovatif yaklaşımın ve eğitimin bir arada olmasıydı. Bizler 8 yıldır alzheimer hastalarımız ve hasta yakınlarımız için merkezimizde büyük gayretle çalışıyoruz. Bu noktada her konuda bizlere destek olan Karatay Belediyemize ve Başkanımız Hasan Kılca’ya da ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ALZHEIMER YAŞAM MERKEZİ KAMU-SİVİL TOPLUM İŞ BİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin önemine dikkat çeken Konya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı, merkezin kamu ve sivil toplum iş birliğinin çok güzel bir örneği olduğunu ifade etti.

Özgür Karayazılı şunları söyledi; “21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla güzel bir programda buluştuk. Burada kamu-sivil toplum iş birliğinin çok güzel bir örneğini görüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız güzel bir projeyle belediyemize gitti. Belediyemizin de bu projeyi ciddiye alıp hayata geçirmesiyle Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi hizmete başladı ve güzel bir ekibe emanet edildi. Bu güzel tesisi yapan Karatay Belediyesi’ne, büyük katkılarından ve gayretlerinden dolayı Figen Güney hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

HASTA YAKINLARINDAN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nden faydalanan hastaların yakınları da, merkezin kendileri ve hastaları için taşıdığı önemden bahsettiler. Hasta yakınları, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin kendileri ve hastaları için büyük bir hizmet olduğunun altını çizerek, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin hayata geçmesi ve faaliyetlerini sürdürmesinde emeği bulunan Karatay Belediyesi’ne ve katkısı olan herkese teşekkür ettiler.

Konya Haberleri