Selçuklu’da Bilim ve Düşünce Sempozyumu, kitap oldu
Selçuklu Belediyesi tarafından basımı yapılan Selçuklu’da Bilim ve Düşünce Sempozyumu Tebliğ kitabı”, düzenlenen programla tanıtıldı.
Selçuklu Belediyesi tarafından basımı yapılan Selçuklu’da Bilim ve Düşünce Sempozyumu Tebliğ kitabı”, düzenlenen programla tanıtıldı.
Selçuklu Belediyesi, Kadim Medeniyet Selçuklu mirasına yapmış olduğu kültürel çalışmalara yenisini ekledi.
Selçuklu’da Bilim ve Düşünce Sempozyumu Tebliğ kitabının tanıtımı yapıldı. 2 BİN 189 sayfa ve dört ciltten oluşan eserde toplam 103 ilim adamının tebliği yer alıyor.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhsin Kar, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Alim Gür, Prof. Dr. Mustafa Demirci, Basın Konseyi Başkanı Ömer Kara, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, çok sayıda akademisyen ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Cumhurbaşkanlığınca himaye edilen ve Selçuklu Belediyesince düzenlenen “II. Uluslararası Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Bilim ve Düşünce Sempozyumu’nun 2011 yılında gerçekleştirildiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sempozyuma, yurt içi ve yurtdışından çok değerli ilim adamlarımız tebliğleriyle katılarak bilgilerini bizimle paylaşmıştı. Burada bulunmamızın nedeni; İlim adamlarımızın tebliğlerinin yayın hayatımıza 4 ciltlik bir eser olarak kazandırılmış olmasının mutluluk ve heyecanını sizlerle paylaşmaktır” dedi.
- Sempozyum Kitabı 4 Cilt, 2 bin 189 sayfadan oIuşuyor
Selçuklu’da Bilim ve Düşünce Sempozyumu Tebliğ Kitabı hakkında bilgi veren Başkan Altay, şunları kaydetti:
“Kitabın 'İslami İlimler' bölümüne ayrılan ve 522 sayfa olan 1. cildinde, toplam 23 ilim adamının tebliği yer alıyor. 'Düşünce ve Felsefe' bölümlerinin yer aldığı ve 569 sayfa olan ikinci ciltte ise 26 tebliğ bulunuyor. 'Tabii Bilimler' bölümünü içeren ve 478 sayfa olan kitabın üçüncü cildinde ise 24 ilim adamına ait tebliğ metinleri yer alıyor. Kitabın dördüncü cildi 'Entelektüel Hayat' bölümüne ayrılmış. 620 sayfadan oluşan bu ciltte, 30 tebliğ metni yer alıyor. Editörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Demirci, Doç. Dr. Ali Temizel, Doç. Dr. M. Ali Hacıgökmen ve Yrd.Doç.Dr. Sefer Solmaz’ın yaptığı, 'Selçuklularda Bilim ve Düşünce Sempozyumu Tebliğ Kitabı' toplam 2.189 sayfa ve dört ciltten oluşuyor. Dört cildin kutu içerisinde sunulduğu eser de toplam 103 ilim adamının tebliği yer alıyor. Önemli bir sempozyumu gerçekleştirmek ve bildirilerini yayın hayatımıza kazandırarak bilim dünyasına armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eserin yayına hazırlanmasında ve yayınlanmasında, emeği geçen; düzenleme ve bilim kurullarında yer alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum…”
- "Selçuklu Rönesansı, vakitsiz bastıran kar fırtınası altında kalmış bahara benzer"
"Dünya tarihinin en önemli kültür havzalarından birini oluşturan ve bugün coğrafyasında 27 ayrı devletin kurulduğu Selçukluların dünya tarihinde önemli izler bırakan bir medeniyeti bize emanet ettiler" diyen Başkan Altay, "Selçukluların; birlikte yaşama kültürü ve hoşgörü anlayışının günümüzde yaşanan problemlere çözüm sunacak bir medeniyet olduğu bu sempozyumda gündeme gelmiştir. A. Hamdi Tanpınar’ın hepimizin hafızasında yer eden sözü vardır: 'Selçuklu Rönesansı, vakitsiz bastıran kar fırtınası altında kalmış baharlara benzer. Selçukluların bilim ve düşünce hayatını kısmen de olsa keşfetmemizi sağlayan, kadim medeniyetimizin ihtişamını geleceğe taşıyacak kalıcı bir eser daha yayın hayatımızda yerini almıştır. Dünyanın Selçuklu mirasını tanımaya ihtiyacı var. Bu eserle bunu sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.