İHH Konya Şubesi Selçuklu temsilciliği açıldı! Konya diğer illere örnek oldu

Dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında olan İHH, Konya'da yaptığı faaliyetlerle de ön plana çıkıyor. Şehir her noktasında çalışmalarını sürdüren İHH Konya Şubesi'nin Selçuklu Temsilciliği, vakıf üyelerinin yoğun katılımıyla açıldı.
İHH Konya Şubesi Selçuklu temsilciliği açıldı! Konya diğer illere örnek oldu

İHH Konya Şubesi Selçuklu Temsilciliği açılışında konuşan Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Allah’a hamd olsun 32 yıldır mazlumlar için dünyanın her yerinde sahada olan bir vakıfız. Bütün zalimler, hak yiyiciler bize hasım. Bütün mazlumlar ise bize dost. Bunun için Allah’a hamd ediyoruz. Kardeşlerim dünyanın 5 kıtasında her yerde faaliyetteyiz. Bugüne kadar değişik yerlerde yetimlere dokunduk. 40’ın üzerinde yetimhanemiz var. Sayısını unuttuğumuz su kuyularımız var. Olabildiği kadar insana dair her sahada faaliyet gösteriyoruz. Ama en zirvesi cephede olan kardeşlerimizin ellerinden tutmak onların sıkıntılarını gidermek gibi yüksek bir vazife yürütüyoruz. Bunu bu vakıftan başka yürüten başka hiçbir sivil toplum kuruluşu yok. Bu yönüyle Allah’ın izniyle 32 yıldır İslam dünyasının yüzünü ağartan şerefli en güzel yeri tutan bir vakıf durumundayız.” dedi.

selcuklu-temsilciligi-acildi-konya-diger-illere-ornek-oldu.jpeg

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE SÖZ SAHİBİ VAKIF

İHH’nin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu’nda söz sahibi olduğunu vurgulayan Hasan Hüseyin Uysal, “Bu karşılığımız Birleşmiş Milletler tarafından da görülmüş, değerlendirilmiş ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunda bir sandalye sahibi olma durumumuz olmuştur. Orada Allah’ın izniyle İsrail’e ve dünyanın başka zalimlerine karşı söz söyleyebilecek güçlü durumdayız.” ifadelerini kullandı.

selcuklu-temsilciligi-acildi-konya-diger-illere-ornek-oldu-001.jpeg

‘KONYA ŞUBESİ YILDIZ KONUMUNDA’

Şubeler arasında Konya’nın yıldız konumunda olduğunu dile getiren Hasan Hüseyin Uysal, “İHH Konya Şubemiz diğer iller arasında en önde örneklik işler yapan bir şube. Bütün illerdeki şubelerin içerisinde bir yıldız konumunda bir şubemiz var. Bunda da hanım kardeşlerimizin rolü çok büyük. Onlar bizim yıldız kardeşlerimiz. Allah hepsinden razı olsun. Şubemiz, Konya’mızın taşra ilçelerin hemen hemen hepsinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. Bugün de Selçuklu ilçemizde Temsilciliğimizi açıyoruz. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Hayırlı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.