Selçuk Üniversitesinde ‘Çevre ve Sıfır Atık Farkındalığı’ eğitimi verildi

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi, Selçuklu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü iş birliği ile Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında “Çevre ve Sıfır Atık Farkındalığı” eğitimi verildi.
Selçuk Üniversitesinde ‘Çevre ve Sıfır Atık Farkındalığı’ eğitimi verildi

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Sürdürülebilirlik Komisyonu Üyesi ve Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Şahin, “Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan Sürdürülebilirlik Komisyonu olarak akademisyenlerin, öğrencilerin ve idari personelin sürdürülebilirlik bilincini geliştirmeyi ve çevreye duyarlılığını arttıracak faaliyet ve etkinlikler düzenlemeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı da “Çevre dostu politikalar ve sürdürülebilirlik konularında ortaya konan çalışmalar ile Selçuk Üniversitesi, dünyanın ve Türkiye’nin en yeşil ve çevreci kampüslerinden biri. Biliyoruz ki sürdürülebilir atık yönetimi, kaynak verimliliği ve iklim değişikliği arasında güçlü bir ilişki var.” diye konuştu.

Prof. Dr. Küçükkolbaşı’nın konuşmasının ardından “Çevre ve Sıfır Atık Farkındalığı” adlı eğitime geçildi. Selçuklu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Betül Akça; hava, su, toprak ve gürültü kirliliği ile çöp sorununun çevre sorunları arasında yer aldığını, bir kişinin günde 1,13 kilogram çöp ürettiğini, bu çöpün de yüzde 20’sinin ambalaj atığı olduğunu söyledi. İsrafı önlemek, atıkları geri kazanarak ekonomiye katma değer sağlamak, atıkları kaynağında ayrıştırmak, atık miktarını azaltmak ve doğal kaynakları verimli kullanmanın önemine dikkat çeken Akça; kağıt, karton, plastik, metal, cam, kompozit ve ahşabın geri dönüşebilen ambalaj atığı olduğunu, 2017’de başlatılan Sıfır Atık Projesi ile bugüne kadar toplanan atıklardan 1,5 milyon ailenin bir aylık kullanımına eş değer enerji tasarrufunun sağlandığını kaydetti.