Ramazan'da ne okunur? 11.05.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne okunur?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne okunur? 11.05.2020

O'nun Yolunda Biz-Tufan Gündüz

İslam dünyasında hakkında en çok eser yazılan kişi olmasına rağmen Hz. Muhammed hakkında yazılacak her şey eksiktir. Medeniyetimiz ona vahyedilenler üzerine inşa edildi. Onun kişiliğinin tüm Müslümanları çepeçevre kuşattığından, güçlü bir karakter verdiğinden şüphe yok.  Bu yüzden biz şimdi onu yeniden hatırlatmak istiyoruz. Ola ki unutulmuş olanlar varsa hatırlansın diye.

onun-yolunda-biz-tufan-gunduz.jpg

Huzur Sokağı-Şule Yüksel Şenler

Huzur sokağı bir roman klasiği… Satış rekorları kırmış, her yaştan ve her kesimden onbinlerce insanımız tarafından aynı ilgi ve heyecanla okunan bir eser olarak haklı şöhret kazanmıştır. Birleşen yollar adıyla sinemaya da aktarılmış ve halkımızın büyük ilgi ve teveccühünü kazanmıştır. Huzur sokağı özlenen huzur için.

huzur-sokagi-sule-yuksel-senler.jpg

İslam'ın Aynası Camiler-Roger Garaudy

Dünya çapında ünlü felsefe ve estetik profesörü, Fransız Müslüman düşünür Roje Garodi (Roger Garaudy), bu eserinde üç kıtaya damgasını vuran İslâm sanat ve mimarisinin felsefî ve estetik açıdan son derece çarpıcı bir değerlendirmesini yapıyor. “Güzelliğin Dini İslâm” düşüncesinden yola çıkan yazar, “Allah güzeldir, güzelliği sever” hadisinin İslâm sanat ve mimarisinde nasıl somutlaştırıldığını en çarpıcı örnekleriyle gözler önüne seriyor. İslâm sanatı ve mimarisi konusunda hem dînî, hem tarihî, hem de felsefî ve estetik bilgilerle donanımlı bu eser, sahasında tek ve biricik olma özelliğine sahiptir.

islamin-aynasi-camiler-roger-garaudy.jpg

Bizim Evde Ramazan-Nurdan Damla

Bizim Evde Ramazan, bir ailenin Ramazan boyunca yaşadıklarını, duygularını o aileye mensup bir çocuğun gözüyle anlatan tatlı bir roman. Bizim Evde Ramazan, aynı zamanda bir Ramazan günlüğü. Anne baba ve çocuk ilişkileri, büyüklere saygı ve hürmet, küçükleri sevmek, komşuluk münasebetleri, arkadaşlık, Ramazan'ın insanlara verdiği huzur gibi konuları ele alan bu günlük, çocuk kitaplarıyla tanınmış Nurdan Damla'nın usta kalemiyle daha güzel bir üsluba bürünüyor. Yazarın, gerçekten yaşanmış olayları kaleme aldığı Bizim Evde Ramazan'ın en önemli farklılığı ise; her Ramazan günü için bir duanın yer alması. Bizim Evde Ramazan, özellikle Ramazan boyunca çocukların elinden düşmeyecek bir eser.

bizim-evde-ramazan-nurdan-damla.jpg