Ramazan'da ne izlenir? 08.05.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 08.05.2020

3 İdiots

3 Aptal'da Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan'ın en önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir.Son dönemin fazlasıyla dikkat çeken yapıtlarında biri olan film Hindistan'ın en çok izlenen filmlerden biri olurken özellikle Amerika'da da bir hayli dikkat çekmişti.

3-idiots.jpg

Umudunu Kaybetme

Gabriele Muccino’nun sinemaya kazandırdığı efsane filmlerden biri olan Umudunu Kaybetme Filminin başrolünde Will Smith ve oğlu jaden Smith rol almıştır. Ailesine bakabilmek için gece gündüz durmadan çalışan Chris Gardner, iş hayatında yaşadığı birtakım sorunlardan dolayı önce eşini sonra da evini kaybeder. Küçük oğkuyla birlikte sokakta kalan Chris kendi hayatı ve oğlu için bir mucize yapmaya çalışmaktadır. Mükemmel bir hayata tutunma filmi olan Umudunu Kaybetme Ebeveynler ile çocukları arasındaki sevgi bağınıda olumlu etkileyecektir.

umudunu-kaybetme-001.jpg

Pi'nin Yaşamı

Hindistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi, içindeki hemen hemen tüm canlılarla birlikte trajik şekilde batar. Bir can kurtaran filikası, uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır. Pi'nin hayvanat bahçesi işleten ve hayvanlarıyla göç yoluna koyulan ailesi, batan gemide yaşamını kaybetmiştir. Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta zayıf bir sandalda yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı verir ve keskin zekası ve zooloji bilgisiyle besin zincirine kurban gitmez.

pinin-yasami.jpg

Oyuncak Hikayesi 2

Sahipleri Andy, bir tatil imkanını değerlendirerek bir kovboy kampına gidince tüm oyuncakları yalnız başlarına kalırlar. Her şey yolunda ve dinginlik içerisinde seyrederken Al McWhiggin isimli kurnaz bir koleksiyoncu üzerinden para kazanmayı hedefleyerek Andy'nin en sevdiği oyuncağı olan Woody'yi kaçırır. Buzz ve diğer oyuncaklar Woody'yi kurtarmak için incelikli bir plan yapma hazırlığına girişirler. Woody'ye ulaştıklarında ise Woody'nin yeni tercihleri onları büsbütün şaşırtacaktır. Pixar'ın en sevilen serilerinden biri olan Toy Story'nin ikinci filmi, en az ilk film kadar sevilmişti.

oyuncak-hikayesi-2.jpg