Narin Güran'ın Adli Tıp Kurumu raporu ortaya çıktı! Yürek burkan 'diş' detayı

Diyarbakır'da günlerce aranan ve 8 Eylül'de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu raporunun ayrıntıları belli oldu. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin'in otopsisinde alt ve üst çenesindeki bazı dişlerin yerinde olmadığını ve bir kısmının torba içerisinde bulunduğunu paylaştı. İşte detaylar...
Narin Güran'ın Adli Tıp Kurumu raporu ortaya çıktı! Yürek burkan 'diş' detayı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın (8) öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Narin'in ölüm nedeni ile ilgili Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu'nun hazırladığı rapor tamamlandı.

NARİN'İN ÖLÜM TARİHİ VE NEDENİ BELLİ OLDU

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'ndeki dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran'a ilişkin adli belgeler ile otopsi raporu değerlendirilerek hazırladığı raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

NAHİT EREN AYRINTILARI PAYLAŞTI

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümün oluş şekline yönelik İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığının raporunda yer alan tespitleri paylaştı.

"Narin'in ölüm sebebine ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporu soruşturma dosyasına bugün itibariyle geldi" diyen Eren, "Ölüm sebebi 'ağız ve burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği belirtilmiştir" ifadesini kullandı.

Eren'in sosyal medya hesabından paylaştığı tespitler şöyle:

1- Mevcut verilerle çocuğun cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda değerlendirme yapılamadığı,

2- Mevcut verilerle çocuğun zehirlenerek öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı,

3- Ölümün 21.08.2024 tarihinde meydana geldiği,

4- Sol diz altında bacağın kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrası hayvanlar tarafından gerçekleştirildiği,

5- Otopsiside alt ve üst çenede bazı dişlerin yerinde olmadığı, bir kısmının torba içerisinde bulunduğu, mevcut dişlerinde yerlerinde kolayca ayrıldıkları tespit edilmiştir,

5- Ölüm sebebi "ağız ve burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği" belirtilmiştir. Otopsi sürecindeki gözlemlerimizle zaman zaman kamuoyunda oluşan yanlış algıları düzeltmek adına yaptığımız açıklamalar iş bu raporlarda doğrulanmıştır. Bir kez daha gerçek adaletin sağlanması, fail veya faillerin tespiti, yargılanması ve cezalandırılması için soruşturma sürecini titizlikle takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak:HABER MERKEZİ