Muhsin Yazıcıoğlu temalı yarışmada 8 esere ödül

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi ile Konya Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nın kazananları törenle açıklandı.

Muhsin Yazıcıoğlu temalı yarışmada 8 esere ödül

İnsan, kültür ve toplum konulu ulusal kısa film ve belgesel yarışmasında yaklaşık 300 eser arasından seçilen Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde 8 eser, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle ödüllerine kavuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, vefatının 13’üncü yıl dönümünde merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve hatırasını kıymetli bir etkinlikle yad etmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

selcuk-universitesi-rektoru-prof-dr-metin-aksoy.jpg

Yazıcıoğlu’nun Türkiye’de fikirleri ve fiiliyatlarıyla örnek bir şahsiyet olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Selçuk Üniversitesinde bu etkinliğin gerçekleştiriliyor olmasının yanı sıra böyle bir etkinliğe katkı sağlıyor olmak bizler için mutluluk verici. Zira o yaşamı boyunca Türk – İslam değerlerine bağlı bir vatansever olmayı sürdürdü. Kendisinin dürüstlüğü ve insani karakteri herkes tarafından takdir topladı.” dedi.

“MUHSİN YAZICIOĞLU ÖNEMLİ BİR SİYASİ AKTÖRDÜ”

SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç da Muhsin Yazıcıoğlu’nun önemli bir siyasi aktör olmasının yanı sıra toplumda ciddi misyon üstlenen, topluma yön veren bir vatansever, karakter ve fikir insanı olduğunu kaydetti. Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının elim bir helikopter kazası sonucu şehit olmasının Türk toplumunda derin bir üzüntüye neden olduğunu belirten Prof. Dr. Karakoç, “Siyasi aktörlerin sosyal yönleri bizler için daha önemli. Kısa film yarışmasının temasında insan, toplum ve kültür yer alıyor. Biz bunu belirlerken aslında amacımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bu yönünü ön plana çıkarmaktı. Her insan tabii ölür ama her insan yaşamaz. Muhsin Yazıcıoğlu da hayatımızda, Türk toplumunda derin bir üzüntü bıraktı. Cenazesinde de 700 binin üzerinde insanı bir araya getirdi.” diye konuştu.

“İNSANA HİZMET ETMEK EN KIYMETLİ DEĞER”

Konya Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mehmet Akgül ise sivil toplum kuruluşlarının unsuru olarak kültür, sanat, insan ve vatana sahip çıkma şiarıyla hareket ettiklerini söyledi. İnsana hizmet etmeyi en kıymetli değer kabul ettiklerini anlatan Akgül, bu bağlamda merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun da sivil toplum kuruluşlarında önemli çalışmalarda bulunduğunu aktardı.

‘AKİFLER’ İLE ‘BAŞKA VATANIMIZ YOK’ ESERLERİ BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

Kurmaca Kategorisi’nde “Akifler” isimli eseriyle Ekrem Levent, Belgesel Kategorisi’nde “Başka Vatanımız Yok” çalışmasıyla Bayram Küçük birincilik ödüllerinin sahibi oldu. İkincilik ödülleri; Kurmaca Kategorisinde “Krampon” adlı projesiyle Abdullah Şahin, Belgesel Kategorisi’nde “Dün, Bugün, Yarın” eserleriyle Orhan Dede’ye verildi. Üçüncülük ödülleri ise Kurmaca Kategorisi’nde “Perde” adlı eseriyle Fırat Onar, Belgesel Kategorisi’nde “Hem Erendi Hem Alpti” çalışmasıyla İlker Akülker’in oldu. Kurmaca Kategorisi’nde “Ronaldo” isimli projesiyle Recep Bozgöz ile Belgesel Kategorisi’nde “Sinsin” adlı eseriyle Oğuzhan Yaman, mansiyon ödüllerine değer görüldü.