Milli teknoloji hamlesi Türkiye Yüzyıl’ının temelini atıyor
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız , Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha KOÇ tarafından TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na verilen “Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Hamlesi” sunumunun açış konuşmasını gerçekleştirdi.
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında toplanan Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha KOÇ’tan “Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Hamlesi” sunumu ile brifing aldı.
Komisyon Bilgilendirme Toplantısının açış konuşmasını yapan Altunyaldız , dünyanın çok köklü bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini belirtti. Altunyaldız : “Ülkemiz de bu hızlı ve köklü dijital dönüşüm sürecine en iyi şekilde uyum sağlama ve yeni dünyanın oyun kurucularından olma hedefiyle MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ kapsamında bilimin ve teknolojinin sunduğu imkanlardan istifade ederek TÜRKİYE YÜZYILI’NIN temelini atıyor” açıklamasında bulundu.
Günümüzde her birimiz dijitalleşmenin dönüştürücü gücünü bizzat tecrübe ediyoruz
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız , Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha KOÇ tarafından TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na verilen “Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Hamlesi” sunumunun açış konuşmasını gerçekleştirdi.
Altunyaldız: “Akıllı telefonlar, gelişmiş bilgisayarlar ve tabletler, yeni teknolojiler, makine öğrenme teknikleri, sanal asistanlar ve yapay zekâ uygulamaları… Listeyi daha da uzatmak mümkün. Ancak şu bir gerçek ki, dijital teknolojiler bugün hayatımızı hayal ettiğimizin ötesinde şekillendiriyor. Örneğin, hukuk sistemi, kamu yönetimi, sağlık alanı, eğitim… Hayatımıza dokunan birçok farklı alan da dijitalleşme ile birlikte kabuk değiştiriyor. Dünyaya bir örnek teşkil eden E-Devlet Uygulamamız… Bilgisayarlarımızdan, cep telefonlarımızdan bürokratik süreçleri tamamladığımız bir dönemdeyiz değerli arkadaşlar… Akıllı kontratlar örneğin… Tarafların üretken ve maliyetsiz bir şekilde güvenli kodlarla bir sözleşmeye imza koyduğu bir dünyaya evriliyoruz. Ve tabii ki bu noktada, güvenli, şeffaf ve izlenebilir bir süreci ihtiva eden blokzincir teknolojisini de anmak gerekiyor. Bir para transfer sisteminden çok daha fazlasını içeren blokzincir teknolojileriyle geleneksel iş süreçlerinin kuralları baştan yazılıyor.¨
Milli Teknoloji Hamlesi TÜRKİYE YÜZYILI’nın temelini atıyor
Altunyaldız: “2000 yılının başında dünya genelinde her 100 kişiden 7’si internet kullanıyordu. Bu sayı bugün 60’a ulaşmış durumda. Yani dünya nüfusunun neredeyse 3’te 2’sinin internete erişimi var. Yine 2000 yılında dünya genelindeki bilgisayar kullanıcılarının sayısı 350 milyon iken bugün bu sayı 14 katına ulaşarak 5 milyarı geçmiş durumda. Bugün dijital dünyada her bir dakikada; 231 milyon e-posta atılıyor, 6 milyon Google araması yapılıyor, 6,5 milyon online alışveriş yapıyor, 65 milyon WhatsApp mesajı gönderiliyor. Gerçekten de baş döndürücü değil mi? Ülkemiz de bu hızlı ve köklü dijital dönüşüm sürecine en iyi şekilde uyum sağlama ve yeni dünyanın oyun kurucularından olma hedefiyle MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ kapsamında bilimin ve teknolojinin sunduğu imkanlardan istifade ederek TÜRKİYE YÜZYILI’NIN temelini atıyor.”
“Üretim süreçlerinin otomasyonu, bilgisayar ve yazılım teknolojilerinin hızla gelişimi bugün dünyayı bambaşka bir yere getirdi. Biz de bu yeni dünyanı gereklerini en iyi şekilde hayata geçirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”.
“Ülkemizin göz bebeği, Türkiye’nin Otomobili TOGG’u düşünün… Bir araçtan daha fazlası değil mi? Bizi sadece bir yerden bir yere ulaştıracak bir ulaşım aracı değil TOGG. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve tüm milletimizin dualarıyla banttan inen TOGG bir meydan okumanın yanında kullanıcılarına ev ve iş yerinden sonra üçüncü bir yaşam alanı sunuyor.”
21. yüzyılın okuryazarlığı öğrenememek, öğrendiklerini unutmak ve yeniden öğrenememekle ifade edilecek
Altunyaldız “21. yüzyılın okuryazarlığı öğrenememek, öğrendiklerini unutmak ve yeniden öğrenememekle ifade edilecek. Bilginin, teknolojinin, dijital teknolojilerinin dünyasında Milli Teknoloji Hamlemiz ve Dijital Dönüşüm Stratejimiz çerçevesinde yeni dünyanın anahtarını elimizde tutacağız. Kendi ürettiğimiz verinin güvenliğini sağlayarak, ülkemizi siber dünyadan gelecek saldırılara karşı koruma altına alarak, yerli ve milli yenilikçi teknolojileri hayatın her alanına entegre ederek geleceğin kapılarını bugünden açacağız. Geçmişte tarihi yazarak dünü şekillendiren medeniyetimiz gelecekte de tarih yazar gibi kod yazarak yarını şekillendirecek.”
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya ALTUNYALDIZ’ın açış konuşmasından sonra Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha KOÇ sunumu yaptı.
Komisyon Toplantısı verilen brifingin ardından sona erdi.