Meteorolojiden iki kritik uyarı! İşte Konya'da hava durumu

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya tahminlerini paylaştı. Konya'nın hava durumuna dair tüm detaylar haberimizde...
Meteorolojiden iki kritik uyarı! İşte Konya'da hava durumu

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre Konya ve bölgede (Karaman, Aksaray, Niğde) bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (40-70 km/saat); Konya'nın güneydoğusu, Karaman ve Niğde çevrelerinde fırtına ve yer yer hamleli kuvvetli fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Konya'da gün içinde en yüksek sıcaklık Ereğli ilçesinde (23 derece) olacak.

Derbent ve Taşkent'te en yüksek sıcaklık değeri ise 14.

Konya'nın merkez ilçelerinde ise ölçülebilir en yüksek sıcaklığın 20 derece olması tahmin ediliyor.

konya-gunluk-hava-tahmin-raporu.png

Toz Taşınımı ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, bölge için iki kritik uyarıda bulundu. Müdürlüğün uyarısında şu ifadelere yer verildi:

Bölgemizin (Konya, Aksaray, Niğde, Karaman) toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren rüzgârın; Konya’nın Emirgazi, Karapınar, Ereğli, Halkapınar, Karaman’ın Merkez, Kazımkarabekir, Ayrancı ilçeleri ile Niğde il genelinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Konya hava durumu 5 günlük

Konya'nın 5 günlük hava tahminlerine göre yarın kuvvetli gökgürültülü sğaanak yağışlı bir hava bekleniyor. Yeni haftanın ilk günü sağanak yağışın devam etmesi beklenirken 13 Mayıs Salı günü ise çok bulutlu bir hava etkili olacak. Sağanak yağışın çarşamba günü yeniden gelirken sıcaklık değerlerinde artış görülecek.

Konya ve ilçelerinde 5 günlük hava tahmini şöyle:

konya-ve-ilcelerinde-5-gunluk-hava-tahmini-soyle.png

 Muhabir