Meteoroloji uyardı, kar yağışı geldi! Yurttan kar manzaraları...

Meteorolojinin kar yağışı uyarısı ile birlikte illerden kar manzaraları gelmeye başladı. Bazı şehirlerin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmeye başladı.
Meteoroloji uyardı, kar yağışı geldi! Yurttan kar manzaraları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sıcaklıkların belirgin derece düşeceği ve kar yağışının görüleceği uyarısı ile birlikte illerden kar manzaraları gelmeye başladı. Bazı şehirlerin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmeye başladı.

Yurttan derlediğimiz kar haberleri şöyle:

Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı. Öğleden sonra başlayan kar yağışı, karla karışık yağmur olarak devam ederken, hava sıcaklığı 1 derece olarak ölçüldü.

uludaga-mevsimin-ilk-kari-yagdi.jpg

Uludağ'da etkili olan yağmur, öğleden sonra yerini kara bıraktı. Hava sıcaklığının en yüksek 7, en düşük ise sıfırın altında 1 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, yağış karla karışık yağmur şeklinde devam etti.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ'da karla karışık yağmur yarın da devam edecek. Karla karışık yağmurun 19 Ekim Cumartesi günü yerini güneşli havaya bırakması beklenirken, Uludağ'da önümüzdeki 1 hafta boyunca kar yağışı beklenmiyor.

Kayak sezonunun, kar yağışına bağlı olarak aralık ayı ortasında başlamasının öngörüldüğü Uludağ'da, geçen yıl mevsimin ilk karı, 22 Eylül'de yağmış ve 5 dakika sürmüştü.

Bartın’da hem yağmur hem de kar yağışı etkili oldu

Bartın'ın il ve ilçe merkezlerinde sağanak yağış etkili olurken, yüksek kesimlere ise mevsimin ilk karı yağdı.

bartinda-hem-yagmur-hem-de-kar-yagisi-etkili-oldu.jpg

Bartın'ın il ve ilçe merkezlerinde dün akşam saatlerinde başlayan yağış etkisini sürdürüyor. Zaman zaman şiddetini artıran yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, bazı yollarda aşırı yağışlar nedeniyle çökmeler meydana geldi. Bartın Karaköy yolu 141. Sokak üzerindeki yolda meydana gelen çökmeler nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, yol kazaya davetiye çıkarıyor. Yol kenarındaki otlar sebebiyle yarıkların görülmediğini belirten mahalleliler, yolun temizlenmesi ve gerekli onarımın yapılmasını istiyor.

Yağışların etkili olduğu Bartın il merkezinde hava sıcaklığı 12 dereceye kadar düşerken, yüksek bölgelerde ise 0 derecenin altına düştü. Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesine bağlı bin 400 rakımlı Gezen, Ardıç ve çevresindeki yaylarda mevsimin ilk karı yağdı. Kısa sürede beyaz örtüyle kaplanan orman ve yaylalardaki kar yağış anı ise bölgedeki orman işçileri tarafından görüntülenerek sosyal medyadan paylaşıldı.

Ankara’ya mevsimin ilk karı düştü

Ankara'nın Çubuk ilçesine kış mevsimin ilk karı düştü.

Kentte hava sıcaklıklarının aniden düşmesi sonrası yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü. Mevsimin ilk karı ise Çubuk ilçesi Alveren Yaylası'na düştü. O anları bir vatandaş, cep telefonu kamerasına kaydetti.

Kop Geçidi’nde mevsimin ilk kar yağışı başladı

Erzurum'un Aşkale ilçesinde mevsimin ilk kar yağışı başladı.

Aşkale'nin ve Türkiye'nin önemli geçitlerinden olan Kop Dağı Geçidi'nde yılın ilk kar yağışı başladı. Dün geceden beri yoğun yağan yağmur, havaların soğumasıyla birlikte öğleden sonra yerini kar yağışına bıraktı.

kop-gecidinde-mevsimin-ilk-kar-yagisi-basladi.jpg

Kop Dağı Geçidi'nde görev yapan Aşkale 121. Karayolları ekipleri de kar yağışı ile birlikte alarm durumuna geçti.

Yolda devriye gezen ekipler, yer yer tuzlama çalışması yapıyor.

Çankırı'nın yüksek kesimlerine kar yağdı

Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. Her yıl binlerce kayak tutkununu ağırlayan Ilgaz Dağı havadan görüntülendi.

Kastamonu'da hava sıcaklıklarının düşmesi ile kar yağışı etkili olmaya başladı. Çankırı-Kastamonu sınırında bulunan Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı düştü. Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Ilgaz Dağı, yağan kar ile beyaza bürünmeye başladı.

ilgaz-dagina-mevsimin-ilk-kari-dustu.jpg

Ilgaz Dağı'nda kar yağışı ile birlikte kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Bölgede yağış ara ara devam ederken, kar yağışı haberini alan bazı vatandaşlar ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'na gelerek o anları cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.

Kar yağışını görmek için Ilgaz Dağı'na geldiğini söyleyen üniversite öğrencisi Furkan Yüksel, "Bugün 17 Ekim. Ilgaz Dağı'na ilk kar yağdı. Üniversite öğrencisiyim, biz de merak ettik geldik. İlk kez Ilgaz Dağı'na geldim. Zonguldaklıyım, oraya kar yağmaz. Bizim için güzel oldu" dedi.

Sarıkamış’a mevsimin ilk karı düştü

Kars'ın Sarıkamış ilçesine mevsimin ilk karı yağdı, Sarıkamış Kayak Merkezi beyaza büründü.

Kars'ın Sarıkamış ilçesine mevsimin ilk karı yağdı, Sarıkamış Kayak Merkezi beyaza büründü.

sarikamisa-mevsimin-ilk-kari-dustu.jpg

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gün boyu etkili olan soğuk hava ve yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar, yüksek kesimleri kısa sürede beyaza bürüdü.

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kar yağışının aralıklarla devam ederken, hava sıcaklığı da hissedilir şekilde düştü.

Yaylada otlayan koyunlar kar altında kaldı

Tokat'tın Reşadiye ilçesinde mevsimin ilk karı yaylaları beyaza bürüdü.

Reşadiye ilçesine bağlı Çamlıkaya köyünün Erdem Kırı Yaylası, ekim ayının ortasında yağan mevsimin ilk karıyla birlikte beyaz örtüye kavuştu.

tokattin-resadiye-ilcesinde-mevsimin-ilk-kari-yaylalari-beyaza-burudu.jpg

Yaylada bulunan çobanlar ve koyun sürüleri, kar yağışı eşliğinde eşsiz manzaralar oluşturdu. Soğuk havaya rağmen koyun sürüleri yaylada otlamaya devam ederken, doğa ve hayvancılığın iç içe geçtiği bu güzellik çobanlar tarafından cep telefonlarıyla kayda alındı. Kar altında yem arayan koyunlar ve karla kaplanan yayla, görsel bir şölen sundu.

Mevsimin ilk karı yağdı: Bin 725 rakımlı yayla kısmen beyaza büründü

Sakarya'nın Hendek ilçesi, mevsimin ilk karı ile kısmen beyaza büründü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarılar sonrasında Sakarya genelinde etkili olan yağış ve soğuk hava yüksek kesimlerde kar yağışına sebep oldu.

mevsimin-ilk-kari-yagdi-bin-725-rakimli-yayla-kismen-beyaza-burundu.jpg

Bu çerçevede Hendek ilçesinde yer alan ve şehrin bin 725 rakımlı Dikmen Yaylası'nda mevsimin ilk karı yağdı, bazı bölgeler kısmen beyaza büründü.

Kaynak:İHA