Mahkeme kararını verdi! Bolu'daki otel sahibi tutuklandı

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınına ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden adliyeye sevk edilen otel sahibi Halit Ergül tutuklandı.

Mahkeme kararını verdi! Bolu'daki otel sahibi tutuklandı

Bolu Kartalkaya'da 78 kişinin can verdiği yangın soruşturmasında gözaltı sayısı 14'e yükseldi. Yangının çıkış noktasıyla ilgili elde edilen yeni bulgular çerçevesinde bu alanda uzmanlıkları bulunan akademisyenler bilirkişi olarak görevlendirildi.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin yürütülen soruşturma tüm yönleriyle sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında 2 kişi hakkında daha gözaltı kararı verilmesiyle gözaltı sayısı 14'e yükseldi.

AKADEMİSYENLER BİLİRKİŞİ OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan, soruşturma kapsamında, yangının çıkış noktasıyla ilgili elde edilen yeni bulgular çerçevesinde yangın ve binaların yangından korunması hususunda uzmanlıkları bulunan, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü, Mimarlık Fakültesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Makine Fakültesi ve İnşaat Fakültesinde görev yapan öğretim üyesi akademisyenler bilirkişi olarak görevlendirildi.

8 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ

Bolu Kartalkaya'da Grand Kartal Otel'deki yangına ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden 8'i Bolu Adliyesine sevk edildi.

Grand Kartal Otel'de yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yangın faciasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli sayısı 14'e yükseldi. Bu şüphelilerin 8'inin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Aralarında işletme sahibi Halit Ergül'ün de bulunduğu 8 kişi Bolu Adliyesine getirildi. Şahıslar, adliyenin arka kısmında bulunan otoparktan ifadeleri alınmak üzere savcılığa götürüldü.

8 şüphelinin ise savcılık sorgulamaları tamamlandı.

Aralarında işletme sahibi Halit Ergül ve şirket genel müdürü Emir Aras'ın da bulunduğu 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ