KTO Karatay Üniversietsi’nden TÜBİTAK "BİGG" Başarısı
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG) kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek yeni uygulayıcı kuruluşlar belli oldu.
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi; TOBB ETÜ ve ASELSAN ortaklığında yürüttükleri proje ile uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazandı.
52 TÜBİTAK PROJESİNİN 37’SİNE DESTEK
Girişimcilik ekosistemindeki dönüşümün bir parçası olan 2022 yılı TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı çağrısına, 163 kuruluşun dahil olduğu 52 proje başvurusu yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda 37 proje başvurusunun desteklenmesine karar verildi. “Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” motivasyonunun bir yansıması olarak desteklenen projelerde yer alan 134 kuruluşun 32’si üniversite, 7’si üniversite Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) birimi ve TTO AŞ, 40’ı Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 2’si kamu araştırma merkezi ve enstitüsü, 2’si TEKMER, 4’ü Araştırma Altyapısı, 6’sı banka ve iştiraki, 5’i girişim sermayesi fonu veya melek yatırımcı ağı, 36’sı sermaye şirketi olarak belirlendi.
KTO Karatay, Uygulayıcı Kuruluşlar Arasında Yer Almaya Hak Kazandı
134 kuruluşun yer aldığı, 2023-2025 döneminde BiGG Programı birinci aşama süreçlerini yürütecek olan 32 üniversite arasına, KTO Karatay Üniversitesi de ismini yazdırdı. TOBB ETÜ yürütücülüğünde, ASELSAN ortaklığında KTO Karatay Üniversitesi, uygulayıcı kuruluşlar arasında yer aldı. Bu kapsamda KTO Karatay Üniversitesi’nde, girişimcilerin teknoloji odaklı iş fikri başvurularını toplanarak değerlendirilecek, uygun bulunan iş fikirleri ön kuluçkaya alınarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirilecek ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek olunacak. Program ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin, finansa erişiminin kolaylaşması ve BiGG desteği ile kurulan işletmelerin büyüme potansiyellerinin hızla hayata geçirilmesi hedefleniyor.
•SELÇUK ÖZKAN