Konya’ya kenevir sanayi tesisi müjdesi!

Seçim çalışmaları kapsamında İçeriçumra kenevir tarlasında açıklamalarda bulunan Başkan Erkoyuncu, kenevir sanayisi tesisinin gelecek yıl kurulacağının müjdesini verdi.
Konya’ya kenevir sanayi tesisi müjdesi!

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, seçim çalışmaları kapsamında İçeriçumra kenevir tarlasında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada kenevir sanayi tesisinin gelecek yıl kurulacağının müjdesi verildi.

konyaya-kenevir-sanayi-tesisi-mujdesi-baskan-erkoyuncu-acikladi.jpg

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Tesisin kurulumu için ellerinden geleni yapacağını söyleyen Erkoyuncu, "Konya Ovası'nda su sıkıntısı çekiyoruz. Su hayattır, suyu getirmek için de büyük bir çaba sarf etmek gerekiyor. Bunun yanında kenevir önemli bir alternatif. Genel olarak 3 ya da 4 kere sulamayla bu iş çözülüyor. Bir şeyler yapmak için bir sanayi teşekkülü gerekiyor. Gerekli bakanlık ve kişilerle görüştük. Arkadaşların bu konuda bilgisi var. Türkiye'de tek olan Samsun'da bir işletme varmış, onu bize tanıttılar. Sonradan tekrar görüştüm, bilgileri Mahmut Şenyüz ve yönetim kurulu üyeleriyle paylaştım. Burada bütün mesele bu bitkinin tam tarım ürününün mamul hale getirilmesidir. Bunun için de elimizden geleni yapacağız.” dedi.

konyaya-kenevir-sanayi-tesisi-mujdesi-baskan-erkoyuncu-acikladi-001.jpg

‘KURUMUMUZ, ÇİFTÇİMİZİN KURULUŞU’

Erkoyuncu, şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı;“Konya Şeker zirai ekimde Türkiye'de bir örnektir. Bu bitki bizim olmazsa olmazımızdır. Raporları ve verilerimizi hazırlayacağız. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle bunu sahaya uygulamaya başlayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Zaten şirketin bütün sahipleri çiftçiler. Ama farklı bir alternatif olursa ona da varız. Yönetim helal, mantıklı, hukuklu her şey var. Onun için inşallah önümüzdeki bu yıl altyapısına başlarız. Aktif hale getirme noktasında önümüzdeki yıl itibariyle elimizden ne geliyorsa onu yaparız. Bizim kurumumuz çiftçinin kuruluşu. Bunu herkes kabul ediyor, bütün dünya. Onun için bütün gücümüzle, kurumun gücüyle, samimiyetle, önümüzdeki yıl itibariyle altyapısını oluşturup sanayi tesisi haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız"

konyaya-kenevir-sanayi-tesisi-mujdesi-baskan-erkoyuncu-acikladi-002.jpg

konyaya-kenevir-sanayi-tesisi-mujdesi-baskan-erkoyuncu-acikladi-003.jpg

konyaya-kenevir-sanayi-tesisi-mujdesi-baskan-erkoyuncu-acikladi-004.jpg

 Muhabir