Konyaspor'da yeni sezonun parolası: Mali disiplin!

2023-2024 sezonu TÜMOSAN Konyaspor için mali disiplin şartlarının sert uygulandığı bir dönem olarak kayıtlara geçecek. Takımdaki tasarruf tedbirleri, yapılması planlanan hamleler ve beklentiler ile yeni sezonda Konyaspor kemerleri sıkacak.
Konyaspor'da yeni sezonun parolası: Mali disiplin!

Yeni sezon öncesi Konyaspor’da mali sıkıntılar yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Türk futbolunda yayın gelirlerinin düşmesi, kurdaki artış, gelirlerin azalması ve giderlerin artması gibi nedenlerden dolayı yeşil beyazlıların 2023-24 sezonundan beklentisi öncelikli olarak mali disiplin. Anadolu Kartalı bu kapsamda kulüp binasını Kayacık’a taşıyacak ve tek elden buradan çalışıp, kira geliri elde edecek.

kayacik.jpg

TASARRUF TEDBİRLERİ ŞÖYLE

Bütçede küçülmeye gidilecek, masraflar kısılacak. Son haftalardaki personel azaltımının devamı bekleniyor. Takımda 2-3 futbolcu hariç ederi gelen transfer teklifine hayır denilmeyecek. Gençleri takımla oynatıp, gelecek transferlerin bonservisi olmayan veya sezon sonuna kadar kiralanabilecek oyuncular tercih edilecek. Sponsor arayışlarına devam edilecek, 1922’de genel kurula gidilebilir.

1922.jpg

FORMALARDA GERİ SAYIM BAŞLADI

Başkan Özgökçen geçen hafta yaptığı değerlendirmede 1922 Konyaspor için “kambur olmayacak bir sistem üzerinde duruyoruz” açıklamasını yapmıştı. Konyaspor basketbol takımı da bütçe daralmasından etkilenecek. Diğer yandan temmuz ayının ortasında çıkarılması beklenen yeni sezon formaları 24 Temmuz veya temmuz ayının son haftasına, kombinelerin ise açıklanmasına az süre kaldı

 Muhabir