Konyaspor'a Genç Başkan: Fatih Özgökçen

İttifak Holding Konyaspor'da 5 Haziran'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurulu öncesi ilk aday Fatih Özgökçen. 44 yaşındaki Avukat Özgökçen'in kısa süre içinde adaylığını resmi olarak duyurması bekleniyor.
Konyaspor'a Genç Başkan: Fatih Özgökçen

İttifak Holding Konyaspor'da mevcut Başkan Hilmi Kulluk'un yeniden aday olmayacağını duyurmasının ardından gözler 5 Haziran'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurula çevrilmişti. Anadolu Kartalı'nda ilk aday belli oldu. Avukat Fatih Özgökçen, 5 Haziran'daki kongrede aday olacak. Son günlerde kulislerde ismi sıkça konuşulan Özgökçen, daha önce de Konyaspor'da yöneticilik yapmıştı. Yeşil beyazlıların kongresi 5 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'de Ramada Plaza Otel'de gerçekleştirilecek. Şehirdeki kamuoyunun kongrede Özgökçen’i destekleyeceği öğrenildi.

FATİH ÖZGÖKÇEN KİMDİR?

Yeşil beyazlıların başkan adayı Özgökçen, 1977 yılında Konya’da doğdu. İlkokulu Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Konya Merkez İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1998-2002 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim gören Özgökçen, yüksek lisansını ise Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Ana Bilim dalında tamamladı. 2003 yılından itibaren Konya’da serbest avukatlık yapan Fatih Özgökçen, serbest avukatlık süresince çeşitli ticari şirketlerin, işletmelerin ve kamu kurumlarının hukuk müşavirliğini yaptı.

KONYASPOR’A YABANCI DEĞİL

Fatih Özgökçen, Konyaspor'a yabancı bir isim değil. Genç başkan adayı, 2002-2017 yılları arasında çeşitli derneklerde ve Konyaspor Futbol Kulübünde Başkanvekilliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Halen Kültür Bakanlığı Konya Koruma Bölge Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Fatih Özgökçen, Konya Büyükşehir Belediyesi'nde Başkanvekili olarak görev yapıyor. Evli ve üç çocuk babası olan Özgökçen, 14 Ağustos 2018 tarihinde İlbank A.Ş.’de Denetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ