Konyaspor neden şirketleştirilmek isteniyor?
Konyaspor genel kurulunda gündeme gelen ve 27 Kasım'daki ikinci oturumda da tartışılacak olan şirketleşme konusuyla ilgili bilinmesi gerekenler, şirketleşmenin yapısı ve mevcut durum ile farkları haberimizde.
Konyaspor'da ikinci kurul öncesi başkanlık seçimi kadar önemli bir konuda daha karar verilecek. Konu Konyaspor'un şirketleşmesi. Mevcut Başkan Fatih Özgökçen ve Konyaspor'un eski yöneticilerinden Ekrem Coşkun, yeşil beyazlıların finansal olarak rahatlaması ve ekonomik olarak güçlü olabilmesi için Konyaspor'un şirketleşmesine dair kurul sonrası fikirler ortaya koymuştu.
NEDEN ŞİRKETLEŞME İSTENİYOR?
Şirketleşmede amaç gelir kaynaklarının artması, finansman- yatırım kolaylığı, kredibiletiyi arttırmak, teminat araçlarının çeşitlenmesi, halk arz yoluyla hisse alınabilmesi. Derneklere ait spor kulüplerin avantajı iflasa tabi değillerdir ve anonim şirkete göre daha basit bir yapı ve işleyişe sahiptir. Derneklerin dezavantajı ise mali açıdan ticari faaliyete bulunmaları izne tabidir, anonim şirkete göre bürokratik sahipliği vardır.
"HİSSE SATIN ALINABİLİR"
Başkan konuyla ilgili olarak, "Profesyonel yönetim anlayışının olduğu bir yapı olabilir. Bunun çalışmasına başladık ama sonlandıramadık. Yeni gelecek yönetime tecrübelerimizi aktarırız ve destek oluruz. Konya’da Konyaspor hissesini satın alacak çok ciddi manada iş insanları var. Yönetime gelmeyenler gerçekten oradan hisse alırlar. Kurtuluşun orada olduğunu düşünüyorum" dedi.