Konyaspor, Kayserispor'a karşı!

Anadolu Kartalı 3 puan için sahaya çıkıyor. Süper Lig 4.hafta mücadelesinde Konyaspor sahasında Kayserispor’u ağırlayacak. Ligde üst üste 2 maçını kaybeden Ali Çamdalı’nın öğrencileri karşılaşmayı telafi olarak görüyor. Emre Kargın’ın düdük çalacağı zorlu mücadele 19.15’te başlayacak.
Konyaspor, Kayserispor'a karşı!

Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonu 4.hafta mücadelesinde Konyaspor sahasında Kayserispor’u konuk edecek. Ligde üst üste 2 maçını kaybeden Ali Çamdalı’nın öğrencileri zorlu maçı telafi olarak görüyor. İç sahada alınacak galibiyetle kara bulutları dağıtmak isteyen yeşil beyazlılarda tek hedef 3 puan. Tümosan Konyaspor’da Uğurcan Yazğılı iyileşti, Josip Calusic haricinde takımda eksik yok.

konyaspor-rekabette-onde-1.jpg

RAKİP PUANSIZ ÇIKACAK

Teknik Direktör Ali Çamdalı’nın ligin ilk maçında galibiyet alan Kasımpaşa maçının kadrosuyla yer alması bekleniyor. 3 puanla maça çıkacak olan yeşil beyazlılar, ligdeki ikinci iç saha maçından ilk galibiyetini çıkarmak için hazırlandı. Konuk Kayserispor ise ligin son sırasında. Burak Yılmaz’ın ekibi bir maçı eksik Konya’ya geldi ve puanı yok. İki takımda 3 puan mücadelesinde hata yapmak istemiyor.

konyaspor-rekabette-onde-2.jpg

KONYASPOR REKABETTE ÖNDE

Konyapspor- Kayserispor rekabetinde Anadolu Kartalı’nın üstünlüğü dikkat çekiyor. Süper Lig’de 32 kez iki takım karşı karşıya geldi. Bu maçlardan Konyaspor 14, Kayserispor ise 7 kez sahadan 3 puan ile ayrıldı. 11 maçta eşitlik bozulmadı. Konyaspor bu maçlarda 44 gol attı, kalesinde 31 gol gördü. Konyaspor mücadeleye 3 puanla çıkacak. Kayseri 1 maçı eksik olarak puansız olarak maça başlayacak.

oynamayacak-futbolcular.jpg

OYNAMAYACAK FUTBOLCULAR

Konyaspor- Kayserispor maçı öncesinde iki takımdan sakatlık ve cezalı futbolcu raporları çıkartıldı. Anadolu Kartalı’nda sakatlığı devam eden Josip Calusic sarı kırmızılılara karşı forma giyemeyecek. Bodrum FK maçı öncesinde sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılan Uğurcan Yazğılı ise durumu iyi. Ali Çamdalı’nın görev vermesi halinde sahaya çıkabilecek. Konuk takımda ise ayak bileğinden sakatlığı olan Majid Hosseini yeşil beyazlılara karşı oynamayacak. Kritik maçın başlangıç saati 19.15.

tarihe-gecen-maclar-1-002.jpg

TARİHE GEÇEN MAÇLAR

Konyaspor ile Kayserispor arasında 1966 yılında başlayan rekabette bazı maçların skorları tarihe geçti. En Farklı Galibiyet (0 - 6) 20.05.1979
En Farklı Mağlubiyet (3 - 0) 11.05.2014
En Gollü Maç (0 - 6) Toplam 6 gol, 20.05.1979
En Gollü Beraberlik (2 - 2) 6 kez, sonuncusu: 18.05.2024 (ev sahibi baz alınmıştır)

hakemin-konyaspor-karnesi.jpg

HAKEMİN KONYASPOR KARNESİ

Konyaspor-Kayserispor müsabakasında düdük Emre Kargın’da olacak. Yeşil beyazlılar, Kargın yönetiminde ikinci maçına çıkacak. Anadolu Kartalı, İzmir bölge hakemiyle çıktığı ilk maçı 3-1 kazandı. (Vanspor- Ziraat Türkiye Kupası) Ali Çamdalı’nın öğrencilerinin puan kaybına tahammülleri yok. Konuk Kayserispor ise Emre Kargın yönetiminde 2 maça çıktı ve 1 galibiyet-1 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı.

 Muhabir