Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor hakeme direnemedi

Konyaspor hakeme direnemedi

Beni takip eden arkadaşlar bilir ki ben çok fazla hakem bahanesine sığınıp maçları hakemler üzerinden okumam lakin Trabzonspor-Konyaspor maçında öyle bir hakem vardı ki adeta hafta içi manipüle edilerek bu maça çıkmış. Sahada uyguladığı çifte standart ve verdiği kararlar ile maçın önüne geçmeyi başardı “tecrübesi” ile de bu işi çok iyi yaptığı net olarak görüldü!

Durumu iki pozisyonla örnekleyeceğim;

Öncelikle Trabzonspor'lu futbolcu Eren Elmalı'nın pozisyonunda top net olarak eline çarpıyor fakat ne hikmetse hem oyuncu hem sahadaki hakem hemde VAR’dakiler yüzüne çarptı algısını çok iyi yapıp pozisyonla ilgilenmiyorlar bile.

Fakat dakikalar sonra Kramer’in eline çarpan topta hemen oyunu durdurup pozisyonu VAR’da inceleyip penaltıya hükmediyorlar. Bu iki pozisyonda da kararın ne olduğu umurumda değil fakat uygulanan çifte standart insanı derin bir hayal kırıklığına sevk edip ülkedeki futbola dair umutlarımızı baltalıyor. Buradan anlıyoruz ki ligimizdeki bazı maçların sonuçları hafta içi yapılan algılarla belirleniyor.

Siz istediğiniz kadar , taktik deyin sistem deyin, oyun kurgusu tartışın hiçbir önemi yok. Yapılanın bir açıklaması olmayınca komplo teorilerine sarılmaktan başka da çare kalmıyor...

TAKIM OYUNDAN DÜŞTÜ

Burada haftalarca Ali Çamdalı ve takımı belli noktalarda eleştirdik fakat sonucu önceden belirlenmiş bir maçla ilgili hocaya ve oyunculara sallamak kolaycılık olur. Zaten bu konuda ki düşüncelerimi haftalardır yazıyorum. Yeniden aynı şeyleri tekrar etmenin anlamı yok.

Trabzonspor maçında geri düşmemize rağmen maça ortak olup beraberliği yakaladık fakat sahadaki hakem yönetimi ile bu maçı kazanabileceğimizi açıkçası aklımın ucundan bile geçirmedim. Zaten hafta içi rakip takım medyası, yöneticisi ve lobisiyle bu maçla ilgili gerekeni yapmıştı ! Bizim bu maçta ekstra mücadele edip ekstra performanslara ihtiyaç duyacağımız belliydi maalesef bunu da yapamayarak , Halil Umut Meler ve rakibe kolay teslim olduk.

Her şeye rağmen penaltı kaçırmamızda dahil, 90+5 de Pedrinho bomboş pozisyonda o vuruşu düzgün yapabilse maçtan beraberlikle ayılabilirdik. Özellikle ikinci yarıdaki istek ve mücadeleden memnunum hakem yardımıyla rakibe ilk galibiyetini hediye ederek geçen yılın “diyetini” ödemiş olduk...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi