Konya’nın Suriyeliler dahil gerçek nüfusu belli oldu

Geçtiğimiz gün TÜİK tarafından açıklanan 2 milyon 320 bin 241 kişilik nüfusu sadece Türk vatandaşlardan oluşurken Suriyelilerin sayısının eklendiği yeni nüfusu belli oldu.
Konya’nın Suriyeliler dahil gerçek nüfusu belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Konya'nın nüfusu artık Suriyeliler de dahil edilerek yeniden belirlendi. Geçtiğimiz gün açıklanan resmi verilere göre, Konya'nın nüfusu 2 milyon 320 bin 241 kişiden oluşuyordu ve bu rakam sadece Türk vatandaşlarını içeriyordu. Ancak, Suriyelilerin de sayıldığı yeni verilerle birlikte Konya'nın gerçek nüfusu ortaya çıktı.

2 milyon 320 bin 241 kişilik nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık altıncı şehri Konya’nın Suriyelilerle birlikte yeni nüfusu belli oldu. Göç idaresi tarafından yayınlanan Suriyelilerin de bulunduğu istatistik tabloda Konya’nın gerçek nüfusu ortaya çıktı. Buna göre Konya’da yaşayan toplam insan sayısı 2 milyon 440 bin 806 şeklinde yansıdı. Konya’da bulunan Suriyeli sayısı 120 bin 565 olarak açıklandı. Konya’da yaşayan 2 milyon 440 bin 806 kişi Türk ve Suriyeli vatandaşlardan oluştu. Yeni nüfusta Iraklı, İranlı veya başka ülkeden yaşayanlar değerlendirilmedi.

 Editör