Konya’nın 72 yıllık tarihi yenileniyor! Temeli atıldı

Konya’da Merkez İmam Hatip Lisesi’nin temeli düzenlenen programla atıldı.
Konya’nın 72 yıllık tarihi yenileniyor! Temeli atıldı

Konya’nın köklü eğitim kurumlarından Merkez İmam Hatip Lisesi, modern bir binaya kavuşuyor. Son depremlerde hasar aldığı için yıkılan okulun yerine yapılacak olan 64 derslikli yeni yapının temeli atıldı.

konyanin-72-yillik-tarihi-yenileniyor-temeli-atildi-6.jpg

HASAR GÖZLEMLENMİŞTİ

Konya’nın 29 Ekim 1951’de temeli atılan Konya İmam Hatip Lisesi (Merkez İmam Hatip) yenileniyor. 72 yıl boyunca binlerce öğrenci mezun eden ve Konyalıların yaşamında çok özel bir yeri bulunan lisenin, 6 Şubat’ta gerçekleşen Hatay depremleri sonrasında yapılan kontrollerde kolonlar ve duvarlarda hasar olduğu gözlemlenmişti.

konyanin-72-yillik-tarihi-yenileniyor-temeli-atildi-1.jpg

Binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararının ardından harekete geçildi ve lisenin yıkım çalışmaları tamamlandı. Şehirde pek çok siyasetçi, iş insanı ve akademisyeni yetiştiren okulun yeni binası; 20 bin 113 metrekare alanda toplam 5 kat olacak şekilde 64 derslikten oluşacak.

konyanin-72-yillik-tarihi-yenileniyor-temeli-atildi-5.jpg

‘AYAKTA DURAMAZ HALE GELMİŞTİ’

Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren Türk Anadolu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Son depremle birlikte inşaat kalitesinin çok aşağılara inmesinden dolayı yaptığımız incelemelerde binanın ayakta duramaz hale geldiğini öğrendik. Ve biz de bu durumdan dolayı yıkım kararı aldık. Burada 64 derslikli bir İmam Hatip’i inşallah desteklerinizle, lütfunuza, dualarınızla çok kısa bir zamanda inşaatına başlayıp tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah çok kısa süre içerisinde bu inşaatı tamamlayıp açılışında da Rabbim bizi burada buluşturması temennisiyle tekrar katılımlarından dolayı herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

konyanin-72-yillik-tarihi-yenileniyor-temeli-atildi-2.jpg

‘KISA SÜRE İÇERİSİNDE KAVUŞTURACAĞIZ’

Okul yapımının kısa süre içerisinde öğrencilere kavuşturulacağını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Yedi yıl boyunca havasını teneffüs ettiğimiz, bahçesinde top oynadığımız, sınıflarında koridorlarında konuştuğumuz okulumuzu yeniliyoruz. Bir taraftan hüzünlüyüz. Anılarımız yok oldu gibi geliyor ama her şeyin bir sonu vardı.

konyanin-72-yillik-tarihi-yenileniyor-temeli-atildi-4.jpg

Binamız tehlike arz etmeye başladığı için yıkım kararı verildi. Okul bahçemizi göreve geldiğimizde yenilemiştik. Çok güzel bir bahçemiz var. Yine bahçemizi koruyarak güzel bir projeyle inşallah kısa süre içerisinde çocuklarımız tekrar özlenen bu yuvaya kavuştucağız.” ifadelerine yer verdi.

‘ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ MARKALARINDAN BİRİ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Konya tarihine baktığımızda Konya’nın en önemli fotoğraflarından birisi burada 1951 yılında çekilen temel atma törenidir. Konya İmam Hatip Lisesi şehrimizin en önemli markalarından birisi.

konyanin-72-yillik-tarihi-yenileniyor-temeli-atildi-3.jpg

Tabi üzerinde çok tartışıldı, çok konuşuldu. Depremden sonra binanın yıkılmasına karar vermek herkes için çok zordu ama hepimizin amacı çocuklarımızı güvenli bir eğitim yuvasında misafir etmek. Konya’ya yakışır bir şekilde onların eğitimlerini tamamlamak ve nihayet gelinen noktada artık 64 ders ile bütün sosyal imkanların olacağı bir binanın yapılmasına karar verildi. Ben süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

konyanin-72-yillik-tarihi-yenileniyor-temeli-atildi-7.jpg

 Muhabir