Konyalılar dört gözle beklemişti! Ziyaretçi akınına uğruyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen “Konya Kitap Günleri” 1 milyondan fazla kitap, 250 yazar ve 250 yayınevinin katılımı ve çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Konya Kitap Günleri’nin altıncı gününde; Hayati İnanç, Mustafa Kara, Serkan Karaismailoğlu, İsmail Özen, Dr. Altay Cem Meriç ile birlikte çok sayıda sevilen yazar okuyucularıyla bir araya geldi.

Konyalılar dört gözle beklemişti! Ziyaretçi akınına uğruyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Konya Kitap Günleri” her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgiyle takip ediliyor. Kitapseverler, Selçuklu Kongre Merkezi’nde “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla devam eden 11. “Konya Kitap Günleri”nin altıncı gününde de birbirinden değerli yazarlarla buluştu.

kitap-gunleri-7.jpg

Duran Çetin “Yazma Serüveni”, Enes Okutan “Çocuk Kitaplarında Bilgiyi Eğlence ile Harmanlamak”, Perihan Akçay “Yazma Serüveni”, Yaşar Koca “Çocuk Kitaplarında Bilgiyi Eğlence ile Harmanlamak”, Mustafa Kara “Tasavvuf Kültürü Çağdaş Dünyada Ne Söylüyor”, Erkan Akay “Okuyan Çocuk Dünyaya Nasıl Bakar”, Feride Sönmez “Okuyan Çocuk Dünyaya Nasıl Bakar”, Zekeriya Efiloğlu “Ailene İyilik Yap”, Ali Güney “Hikaye Çağında Yazar”, Serkan Karaismailoğlu “Kalk Bi Dopamin Demle”, Cüneyt Sezer “Kalem, Kılıç Gazze”, Burhan Sakallı “Şiir, Öykü, Roman ve Edebiyat”, İsmail Özen “Şiir, Öykü, Roman ve Edebiyat”, Zafer Karakuş “Şiir, Öykü, Roman ve Edebiyat”, Dr. Altay Cem Meriç “Okumak ve Yaşamak”, Prof. Dr. Mehmet Birekul “Toplumsal Hareket Kültürü, Sembolizm ve Müzik; Filistin Marşları” söyleşileri ve Hayati İnanç “Hayata Şiirden Başlamak” başlığındaki sohbetleriyle kitapseverlerle bir araya geldi.

kitap-gunleri-11.jpg

ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Konya’da 9 gün boyunca sürecek olan Kitap Günleri, 6 günü geride bıraktı. Ziyaretçi akınına uğrayan Konya Kitap Günleri’nde coşku sürüyor. Burada farklı bir atmosfer hissettiklerini dile getiren ziyaretçiler, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler. Söyleyişilerin kendileri için yararlı olduğunu ifade eden katılımcılar bu tür programların daha fazla olması gerektiğini de belirttiler.

merve-kara.jpg

‘DÖRT GÖZLE BEKLEMİŞTİK’

Konya Kitap Fuarı için gün saydıklarını vurgulayan Merve Kara, “Konya Kitap Günleri 4 yıldır geliyorum. Çocuklarımızla birlikte her yıl bu günleri dört gözle bekliyoruz. Kitap alışverişimizi özellikle bu günlere bırakıyoruz. Kitap çeşidi çok fazla var. Bugün kızımla geldim, yarın ise oğlumu getireceğim. Çocuklar için çok yararlı oluyor. Onlar da buraya gelmek için can atıyorlar. Söyleyişilere de katılım sağlamaya çalışılıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyor her zaman bu tür programların devam etmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

busra-demirel.jpg

‘KİTAP İNSANA HUZUR VERİYOR’

Kitabın insana huzur verdiğini, herkesin bu atmosferi hissetmesi gerektiğini söyleyen Büşra Demirel, “Konya Kitap Günleri’ne daha önce de geldim. Her zamanki gibi yine çok güzel. Kitaplara bakmak çok hoşuma gidiyor. Çocuklar için de oldukça yararlı bir yer. Söyleyişilere çok fazla katılamasak da kitapları inceliyoruz.

kitap-gunleri-2.jpg

Kitap insana huzur veriyor. Burada çok mutlu oluyor ve keyif alıyorum. Çok sayıda genç burayı ziyaret ediyor. Ama gençlerden daha çok orta yaş grubu insanlar da gelmeli. Buranın atmosferi hissedilmeli. Çok okumalıyız. Daha önce İzmir ve İstanbul’da kitap fuarlarına katılmıştım. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür ederek daha fazla geliştirilmesini umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

hasan-ukdem.jpg

‘ÇOCUKLARIMIZ KİTAPLARLA TANIŞMALI’

Ailelerin mutlaka çocuklarıyla Konya Kitap Günleri’ne gelmesi gerektiğini öneren Yazar Hasan Ukdem, “Konya Kitap Günleri’nde yoğunluk geçmiş yıllara nazaran daha düşük. Eski coşkusu yok. Ama yine de okurlarımızla bir araya gelme fırsatı yakalıyoruz. Kitap Günleri’ni seviyoruz. Burada olmaktan çok mutlu ve memnunuz. Kitap okuyan veya okumayan herkes mutlaka burayı görmeli.

kitap-gunleri-14.jpg

Gençlerimiz, çocuklarımız gelsin. Okullarımız sağ olsun öğrencileri getiriyor. Aileler çocuklarıyla buraya mutlaka gelmeli, kitaplara dokunmalı, sayfalarını açmalı, bu atmosferi hissetmeli. Alıp almamaları hiç önemli değil ama çocuklarımız kitaplarla tanışsınlar. Aileler için de kitap okumak bir dinlenme vesilesi olur. Kitabı ihmal etmeyelim.” diye aktardı.

kitap-gunleri-3.jpg

‘KİTAPTA TASARRUF YAPILMAMALI’

Ukdem, tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan kısıtlamaların kitapta uygulanmaması gerektiğini belirterek şu şekilde konuşmasını sonlandırdı; “Tasarruf tedbirleri kitap üzerinden yapılmamalı. Kültürümüzü bir sonraki kuşağa geçirebilmek için varız ve bunun da en güzel yollarından birisi kitap. Bu alanda tasarrufa gitmemeliyiz. Bizi yönetenlerden tek isteğimiz bu.”

ali-yagci.jpg

‘KARAMAN’DAN BURASI İÇİN GELDİM’

Karaman’dan özellikle Konya Kitap Günleri için geldiğini söyleyen Ali Yağcı, “Karaman’dan Konya’ya özellikle kitap fuarı için geldim. Konya Kitap Günleri’ni her yıl ilgiyle takip ediyorum ama bu yıl biraz sönük gördüm. Bazı yayınevleri katılamamışlar. Ama kitap fiyatları oldukça makul.

kitap-gunleri-5.jpg

Kitap sevgisi çok ayrı bir olay. Vatandaşlar mutlaka buraya gelmeli. Kitaplarla ilgili tiyatro gösteri de yapılsa oldukça dikkat çekici olur. Biz şehir dışından gelenler olarak ayakta kaldığımız süreyi en son tiyatroda dinlenerek telafi edebiliriz.” dedi.

lhan-sisik.jpg

‘OKUMANIN YAŞI YOKTUR’

Kitap stant görevlisi İlhan Şişik ise şu ifadelere yer verdi; “Konya Kitap Günleri’nde bu yıl yoğunluk geçen yıllara göre daha az. Maalesef toplum olarak çok okumayı sevmiyoruz. Çoğunlukla öğrenciler geliyor buraya. Yetişkin grubu daha az. Satışlar oluyor ama beklediğimiz kadar değil. Beklentilerin altında ilerliyor.

kitap-gunleri-6.jpg

Tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Okumanın yaşı yoktur. Sürekli okumak, kendimizi geliştirmek zorundayız. Okumazsak kendimizi geliştirmeyiz. Kur’an-ı Kerim’de ilk emir ‘oku’ dur. Bu yüzden okumalıyız.”

kitap-gunleri-15.jpg

SÖYLEYİŞİLER İLGİ GÖRDÜ

Konya Kitap Günleri’nin 6’ncı günün konuklarından olan Mustafa Kara, “Tasavvuf Kültürü Çağdaş Dünyaya Ne Söylüyor?” başlıklı konu ile dinleyicileriyle bir araya geldi.

kitap-gunleri-16.jpg

Mustafa Kara, söyleyişisinde tasavvuf kültüründen bahsederek şu ifadelere yer verdi; “Tasavvuf eğitimi hasta, mühürlenmiş, taşlaşmış bir kalbi Allah’a secde edecek bir kıvama getirmektir. Din eğitimi bir kalp eğitimidir. Kur’an kalp merkezli bir kitaptır. Dinin en büyük terimi imandır. İmanın yeri kalptir. Din, kalp eğitimini esas alır. Kalbin hastalıklarını, kir ve paslarını temizlemektir. Kalbi hasta eden kin ve kibirdir. Kalbimizi öldüren bir şeydir. Kalbi ihya eden şey ise alçak gönüllülüktür.

mustafa-kara.jpg

Servet, şöhret ve şevhet konularına da dikkat. Çağın üç büyük putu hepimizi tehdit ediyor. Bunlar materyalizm, kapitalizm ve sekülerizm. Hepimizi duman ediyor, tehdit ediyor ve herkese hükmediyor. Eskiden de vardı ama bu çağ kadar problem değildi. Hepimiz paranın, pulun kölesi olduk. Lütfen herkes kendine dönsün ve baksın. Tasavvufi düşünce insanlara servet konusunda bir ışık tutuyor. Ondan istifade etmek gerekiyor.”

kitap-gunleri-4.jpg

1 MİLYONDAN FAZLA KİTAP, YÜZLERCE YAYINEVİ VE ÇOK SAYIDA ETKİNLİK

1 milyondan fazla kitap, 250 yazar ve 250 yayınevinin katıldığı 11. Konya Kitap Günleri’nde kitap alışverişinin yanında; yazar buluşmaları, imza günleri, söyleşiler, paneller, atölye çalışmaları ve çocuklara yönelik etkinliklerin yer alacağı dolu dolu bir program kitapseverlerle buluşacak.

kitap-gunleri-1.jpg

KONYA KİTAP GÜNLERİ 27 EKİM’E KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Konya Kitap Günleri’nin yedinci gününde; Fatma Şeref Polat “Konya’da Edebiyatçı Olmak”, Ahmet Çelik “Konya Eğitim Tarihine Bakış”, İsmail Doğanalp “Konya Kız Öğretmen Okulu (Konya Darül Muallimatı)”, Hasan Ukdem “Konya’da Edebiyatçı Olmak”, Tayyar Yıldırım “Konya’da Edebiyatçı Olmak”, Derviş Ahmet Şahin “Konya’da Edebiyatçı Olmak”, Prof. Dr. Oytun Erbaş “Uzun Yaşam, Depresyon, Otizm, Dahilik, Delilik”, Fatma Nur Bilen “Rasulullah Nasıl Şakalaşırdı?”, Meryem Uçar “Taşla Şiir Yazan Sanatçı: Mimar Sinan”, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu “78 Yıldır Okuyorum, 68 Yıldır Yazıyorum, 58 Yıldır Okutuyorum”, Jenny Molendyk Divleli “İslam’ın Rengi”, Mehmet Baykan “Vazgeçmeyeceksin”, Prof. Dr. Ahmet Koyuncu “Kenti Anlamak”, Doç. Dr. İbrahim Nacak “Kenti Anlamak”, Halis Aydemir “Hayat ile Ölüm Arasındaki İnce Çizgi: Gazze”, Doç. Dr. İslam Can “Teşhir Toplumu”, Ayçin Kantoğlu “Gazze’ye Bir Çocuğun Gözlerinden Bakmak”, Aziz Kağan Güneş “Folklor Şiire Düşman mı?”, Kemal S. Sayar “Modern Türk Şiirinin Serüveni”, Ömer Korkmaz “Modern Türk Şiirinin Serüveni” ve Said Ercan “İletişim Çağı ve İnsanlığın Dijital Dönüşümü” söyleşileri ile kitapseverlerle buluşacak. “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebiliyor.

kitap-gunleri-8.jpg

kitap-gunleri-9.jpg

kitap-gunleri-10.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
 Muhabir