Konyalı firma üretimlerinin yarısını ihraç ediyor

Konya’da 2010 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren Hidoks Asansör üretimlerinin yarısını ihraç ediyor. Konya Asansör fuarında stantlarının yoğun ilgi gördüğünü belirten Hidoks Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Atal, yurt dışından çok sayıda misafir ağırladıklarını dile getirdi.
Konyalı firma üretimlerinin yarısını ihraç ediyor

Asansör sektöründe hem üretim hem de servis ve montaj üzerine hizmet verdiklerini dile getiren Hidoks Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Atal, “Firmamızı 2010 yılında Konya’da kurduk. Asansör üretim, servis ve montaj üzerine hizmet veriyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin yüzde 50’sinin kurulumunu Konya’da kendimiz yapıyoruz. Yüzde 50’sini de ihracat yapıyoruz.

hidoks-asansor.jpg

Konya’da fuar bu sene ilk defa yapıldı. Normalde iki yılda bir İstanbul’da yapılıyordu. Konya’daki fuar gayet güzel oldu. Firmalar yoğun katılım gösterdi. Şehir dışından da gelen firmalar var. İnşallah gelecek yıllarda da devam edecek.” ifadelerini kullandı.

hidoks-asansor-002.jpg

‘ASANSÖR DENİLİNCE AKILLARA KONYA GELİYOR’

Konya’nın asansörde Türkiye’de önemli bir noktada yer aldığını kaydeden Lokman Atal, “Türkiye’de asansör sektörü baya bir yol aldı. Asansör denilince de Konya akıllara geliyor. Bunun etkisiyle de sektörün ivme kazanacağını düşünüyorum. Ekonomiye de mutlaka yansımaları olacaktır. İstanbul’daki, Ankara’daki firmaların da Konya’ya yatırım yapacağını düşünüyorum.” dedi.

hidoks-asansor-003.jpg

YURT DIŞINDAN ÇOK SAYIDA KATILIM

Lokman Atal, “Standımıza yurt dışından baya katılım oldu. Özellikle Afrika bölgesi, Suriye, Irak, Gürcistan ve Rusya’dan ziyaretçilerimiz geldi. Dört gün verimli ve dolu dolu fuar geçirmeyi planlıyoruz. Asansör fuarımız ilerleyen süreçte Konya Tarım Fuarı kadar önemli olacak. Bu sene 4 hol açıldı ama gelecek yıllarda daha fazla holün açılacağını düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

hidoks-asansor-001.jpg

hidoks-asansor-004.jpg

hidoks-asansor-005.jpg