Konya'dan kısa kısa... (10 Aralık 2024)
Konya'da neler oluyor? Konya'da gün içinde (10 Aralık 2024 Salı) öne çıkan bazı haberler şöyle...
Konya'da neler oluyor? Konya'da gün içinde öne çıkan bazı haberleri derledik.
Vali İbrahim Akın öğrencilerle buluştu
Vali İbrahim Akın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Büyük Selçuklu Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret ederek; öğrencilerle bir araya geldi. Ziyareti kapsamında yurt yemekhanesinde öğrenciler ile sıraya girerek yemeğini alan Vali Akın, öğrencilerle birlikte akşam yemeği yedi.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Akın; eğitimleri, dersleri ve gelecek hedefleri ile taleplerini dinledi. Yemek sonrası yurdu gezen Vali Akın, işletme ve atölyelerde incelemelerde bulunarak öğrencilere sunulan hizmetler hakkında bilgi aldı.
VALİ AKIN, YÖNETİCİLERLE TOPLANTI YAPTI
Ayrıca, yurt yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştiren Vali Akın; yurdun fiziki durumu, öğrenci kapasitesi ve sunulan hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vali İbrahim Akın’a ziyaretleri sırasında Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Yurt Hizmetleri Müdürü İsa Araba ve yurt yetkilileri eşlik etti.
Müftü yardımcılarından esnaflara ziyaret
Misafiriniz Var projesi kapsamında İl Müftü Yardımcıları Hüseyin Avni Böge, Kuddusi Uysal ve Dr. Betül Şimşek Öztürk, Büyükokkalar Hırdavat ve Yüksel Ergül Tekstil firmalarını ziyaret ettiler.
Ziyaretlerde, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içi ve yurt dışında yapılan faaliyetler ve yardımlar hakkında bilgiler aktarıldı. Mehmet Ali Okka ve Yüksel Ergül’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür edildi. Ziyaretlerin devam edeceği ifade edildi.
Genç Gönüller projesi devam ediyor
Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Akali Efendi Diyanet Gençlik Merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen “Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor” projesi çerçevesinde Akali Efendi Camii'nde gençlere yönelik “Vakti Kuşanmak, Namaz Konusunda Farkındalık” etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe, Vaizler Hacer Afşar ve Ayşegül Oruç, Manevi Danışmanlar Rabia Sultan Tengirşen ve Ahmet Doğan ile Din Hizmetleri Uzmanı Oğuzhan Kara katıldı. Programın ardından, Vaiz Ayşegül Oruç tarafından yürütülen Kitap Tahlili Projesi kapsamında bir araya gelen Kur'an kursu öğreticileri, sınıflarında ziyaret edildi. Müftü İmamoğlu daha sonra, Akali Efendi Diyanet Gençlik Merkezinde Din Hizmetleri Uzmanı Oğuzhan Kara tarafından verilen karate eğitimi sınıfını ziyaret etti. İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, projelerde görev alan personele teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
İzciler, Mevlana Türbesi’ni ziyaret etti
TİF-Diyanet Konya ünitelerine bağlı Meram İlçe Müftülüğü Hadimi Gençlik Merkezi ve Kitapçılar Camii izci oymakları, Mevlana Şeb-i Arus Haftası etkinlikleri kapsamında anlamlı bir gezi düzenledi.
Ziyaret programında izciler, Konya Panaroma Müzesi, Çanakkale ve İstiklal Harbi Şehitliği ile Mevlana Türbesi’ni gezerek tarihi ve manevi bir yolculuk yaptı. Konya İl İzci Sorumlusu Ali Rıza Koçak'ın önderlik ettiği etkinlikte, izci liderleri Ramazan Onar, Yusuf Kulu ve Ahmet Sümer de rehberlik etti. Gezide, izciler Konya’nın zengin tarihini ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu. Mevlana Türbesi’ni ziyaret eden izciler, Mevlana’nın evrensel mesajlarını yerinde dinleyerek derin bir manevi deneyim yaşadı. Etkinlik, genç izcilerin tarih ve manevi değerleri öğrenmeleri açısından önemli bir katkı sağlarken, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu. Organizasyonun, manevi değerlerin genç kuşaklara aktarılması için önemli bir adım olduğu vurgulandı.
Öge: Güvenlik güçlerinin her zaman yanındayız
Konya Özel Harekat Bölge Müdür Vekili Mustafa Nacak ve Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Arif Özdemir, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’yi makamında ziyaret etti. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet ve işbirliği mesajlarıyla gerçekleşti. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, misafirlerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, güvenlik güçlerinin ülke genelindeki önemli çalışmalarına destek vermek adına her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
Kaynak:HABER MERKEZİ