Konya’daki öğrenciler sıfır atığa damga vurdular!

Konya’da “Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor” programının ödül töreni yapıldı.
Konya’daki öğrenciler sıfır atığa damga vurdular!

Konya Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor” etkinliğinin ödül töreni Seyir Tepesi’nde yapıldı.

konyadaki-ogrenciler-sifir-atiga-damga-vurdular.jpg

‘SIFIR ATIK KAPSAMINDA ÖNEMLİ PROGRAMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK’

Programın açılış konuşmalarını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı şu şekilde konuştu; “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Son dönemde çevre konusu bizim ve bütün dünyanın en öncelikli gündemlerinden biri haline geldi. Doğayı çevreyi sürekli insan eliyle kirletiyoruz havayı suyu bitki örtüsünü farkediyoruz ve insanlık bunun farkına vardı. Bu kapsamda Emine Erdoğan’ın başlattığı sıfır atık programı dünyaya öncü oldu. Biz de Selçuklu belediyesi olarak sıfır atık kapsamında önemli faaliyetleri gerçekleştirdik. Sıfır atık meclisini ilk oluşturan belediyeyiz. Çevre sıfır atık platformunu oluşturduk. Pek çok ödül de aldık. Çevre konusunda duyarlılığımızı her geçen gün artırıyoruz. Bu sene 101 okulumuz bu programa katıldı. 101 okulumuzdaki tüm öğrencilerimiz çevre bilinciyle hareket etti.Önemli olan doğayı korumak ve muhafaza etmek.”

konyadaki-ogrenciler-sifir-atiga-damga-vurdular-001.jpg

‘AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN’

Güzel ve aydınlık bir gelecek için yetiştirilen nesillere teşekkür eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Böyle güzel bir ortamda olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Temiz çevrenin kıymetini bilmek adına bu tür etkinlikler oldukça önemli. Katkı sunan tüm okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Güzel, aydınlık bir gelecek için iyi nesiller yetiştirmek için emeği geçen herkese teşekkürler.” ifadelerine yer verdi.

konyadaki-ogrenciler-sifir-atiga-damga-vurdular-002.jpg

‘DAHA PARLAK BİR GELECEK İÇİN’

Sıfır atığın önemini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, "Sıfır atık yarışması gerçekten günümüz dünyasının en önemli konularından ve bizim de çocuklarımıza öğretmemiz gereken bu değeri kazandırmamız gereken en önemli konulardan birisi. Dünyanın nüfusunun artması, şehirleşmenin artması bu konuyu önemli bir hale getiriyor günümüzde. Gerçekten çok büyük bir proje. Ülkemiz son yıllarda bu konularda büyük atılımlar gerçekleştiriyor. İlimizde de güzel çalışmalar yapılıyor. Selçuklu Belediyemize böyle bir çalışmaya önderlik ettiği için sayın belediye başkanımıza ve ekibine kıymetli ekibine çok teşekkür ediyorum. Sıfır atık bilincini kazandırdığımızda geleceğimizin Türkiye’si daha aydınlık daha parlak olacaktır.” diye konuştu.

konyadaki-ogrenciler-sifir-atiga-damga-vurdular-003.jpg

 Muhabir