Konya'daki kıyafet mağazasının sahibi: Niye bu kadar ucuza satıyorsunuz diye kızıyorlar!

Konya'da hizmet veren Outlet 365 mağazası, kadın, erkek ve çocuk giyiminde yılın her günü indirim mottosuyla çalışıyor. Kaliteli ürünleri uygun fiyata sattıklarını belirten mağaza ortaklarından Mustafa Özdaş, "Şu anda inanılmaz bir tepki var. Müşterilerimiz bize kızıyor. Niye bu kadar ucuza satıyorsunuz diyorlar." ifadelerini kullandı.
Konya'daki kıyafet mağazasının sahibi: Niye bu kadar ucuza satıyorsunuz diye kızıyorlar!

Kadın, erkek ve çocuk giyimi üzerine Konya'da hizmet veren Outlet 365 mağazası, kaliteli ürünü ucuza satmasıyla dikkat çekiyor. Mustafa Özdaş, Talha Ergün, Oğuz Aydın, Melih Erden ve Ömer Ergün ortaklığıyla çalışan ve büyüyerek şubeleşme hedefinde olan marka, yılın her günü indirim mottosuyla çalışıyor.

konya-outlet-365-magazasi.jpg

Müşterilerin devamlı gelmeleri için kampanyaları sürdürdüklerini söyleyen Mustafa Özdaş, "Ürünlerimizi Merter'den, Güngören'den, Zeytinburnu'ndan, İzmir'den ve Gaziantep'ten alıyoruz. Şu anda uygun fiyata kaliteli ürün satma mottosuyla hareket ediyoruz. İleride toptancılık ya da üretim atölyesi kurabiliriz. Çok kazanmayalım ama müşteri mutlu olsun ve bize gelsin." ifadelerini kullandı.

konya-outlet-365-magazasi-001.jpg

'MAĞAZACILIKTA TECRÜBELİYİZ'

Tüm ortakların mağazacılık tecrübesi olduğunu ve sahadan geldiklerini söyleyen Mustafa Özdaş, "2003 yılında M1 AVM'de LC Waikiki'de işe başladım. Outlet 365 markamızda 5 ortağımız var. Hepimiz LC'nin müdürleriyiz. Şu anda da Defacto grubunda görev yapıyorum. Pandemiden sonra kendi işimizi yapmalıyız dedik. Bu işin en zor yanlarından birisi de satın alma kısmı. Doğru ürünü satın almak, doğru fiyatı belirlemek, müşteriye sunmak önemli. Bunu sonradan öğrendik." dedi.

konya-outlet-365-magazasi-009.jpg

'SÜRÜMDEN KAZANALIM İSTEDİK'

Düşük kârla sürümden kazanmak için çalıştıklarını dile getiren Mustafa Özdaş, "Çok hızlı bir şekilde offline satışa geçmeliyiz ve fiziksel mağaza açmalıyız dedik. Markamızı kurarken de ismimizi Outlet 365 şeklinde belirledik. Çünkü bir gün değil, 365 gün indirim mottosuyla hareket ediyoruz. Büyük mağazalar yüzde 700-800 kârlarla ürünlerini satarlar. Tabela değeri yüksek olan markalar sezona böyle girer. Biz yüzde 300-500 kâr elde etmeyelim. 30-35 kâr edelim ama sürümden kazanalım istedik. Sosyete mantığıyla kaliteli ve ucuz ürün alalım müşteriyle buluşturalım dedik." şeklinde konuştu.

konya-outlet-365-magazasi-002.jpg

KONSEPTİ YENİLEDİKTEN SONRA HIZLI BÜYÜME

Mağazalarının konseptini yeniledikten sonra hızlı bir büyüme yaşadıklarını kaydeden Mustafa Özdaş, "Selçuklu Belediyesi'nin eski bulunduğu yer olan Dumlupınar Mahallesinde mağazamızı açtık. İlk başta dökme yaparak pazar mantığıyla satmaya çalıştık. Müşteri bunu istemedi. Talep alamadık. Mağazacılık bizim işimiz olduğu için konsepte geçtik. Duvarları değiştirdik, masa yaptırdık. Sıfır katlara geçtik, renk geçişleri oluşturduk. Resmen bir mağaza yapmaya başladık. Ondan sonra hareketlendik. 2022 yılının Kasım ayında açtığımız mağazamız konsepti yeniledikten sonra çok daha hızlı şekilde tercih edilir hale geldi." dedi.

konya-outlet-365-magazasi-003.jpg

'NİYE BU KADAR UCUZA SATIYORSUNUZ DİYORLAR'

Ürünleri çok uygun fiyata sattıklarını ve müşterilerin şaşırdığını belirten Mustafa Özdaş, "Kadın, erkek ve çocuk ürünleri bünyemizde bulunuyor. Muhafazakar grupları, spor grupları ve iç çamaşırı da yine bulunuyor. Ayakkabı satışına da başlayacağız. Şu anda inanılmaz bir tepki var. Müşterilerimiz bize kızıyor. Niye bu kadar ucuza satıyorsunuz diyorlar. Tekstilde iş artık tabela değerine döndü. Bir tişört en fazla ne kadar olabilir. En fazla 140 liraya mal ediliyor. En iyisi 400-500 TL olur. 4000-5000 liraya satanlar var. Onlar da tabela değerine göre satıyor." ifadelerini kullandı.

konya-outlet-365-magazasi-004.jpg

AYNI EMSALDEKİ ÜRÜNLER YARI FİYATINA

Mustafa Özdaş, "Bünyemizde ünlü markaların birinci sınıf replikaları bulunuyor. Müşterilerimiz ürünlerimize dokunuyor, fiyatına bakıyor ve inanılmaz diyor. Kurumsal olarak satış yapan mağazalardan en ucuz satanı kot pantolonu şu anda 900 liraya satıyor. Biz o emsaldeki kotu 525 liraya satıyoruz. Büyük mağazalar kazanmaya başladığında en az yüzde 400 kazanıyor. İndirim yaptığında yüzde 100 kazanıyor. Biz bunu müşteriye anlatmak istiyoruz." dedi.

konya-outlet-365-magazasi-005.jpg

SESLİ ANONS İŞLERİ CİDDİ MANADA ARTIRDI

Sesli anons yaparak müşterileri içeri davet ettiklerini ve böylelikle satışların hızla arttığını kaydeden Mustafa Özdaş, "Artık kendimizi daha iyi tanıtıyoruz. Dışarıya ürünlerimizi çıkardık. Yanımızda Toprak Mahsulleri Ofisi var, oraya günde bin kişi geliyor ve bize yeni mi açtınız diyor. Yeni açmadık ama yenilendik. Dışarıya 120 liraya çok kaliteli tişörtler koyduk. Kaliteyi görünce çok ucuz geliyor. Kapı önümüze sesli anons koyduk ve müşterileri içeri davet ettik. Bu da ciromuzu yüzde 500 kadar artırdı." şeklinde konuştu.

konya-outlet-365-magazasi-006.jpg

SIRADAKİ HEDEF ONLINE BÜYÜMEK

Mağazacılıktaki başarılarını online olarak da göstermek istediklerini söyleyen Mustafa Özdaş, "Yazlık ürünlerimizde de bol çeşidimiz var. Polo yaka, bisiklet yaka tişörtler, şortlar, eşofman altları, kapriler... Şu anda 200 metrekare alanda hizmet veriyoruz. Offline'da büyüyoruz. Şimdi online'da da büyümeyi hedefliyoruz. Mağazalarımızda da şubelerimizi hızlı bir şekilde artırmayı düşünüyoruz. Önce Konya'da sonra da Türkiye'de büyüyebiliriz. İstanbul'da ve diğer büyükşehirlerde AVM'lerde de bulunabiliriz. Önce markayı oturtmamız lazım." diyerek sözlerini tamamladı.

konya-outlet-365-magazasi-007.jpg

konya-outlet-365-magazasi-008.jpg