Konya'da yeni açılan restoran ikramlarıyla ün saldı! 'Bu kadar talep beklemiyorduk'

Konya'da Hatay'ın geleneksel lezzetlerinin sunulduğu Şef Hattena, ana yemeklerin yanında verdiği ikramlarıyla ün saldı. Türkiye'de sıkça bilinen Hatay sofrasının restoranlarında Konyalıların beğenisine sunulduğunu belirten işletme sahiplerinden Gizem Toprak, "Haziran ayında hizmete girdik. O süreçten bu yana da ilgi ve alakadan gayet memnunuz. Bu kadar talep beklemiyorduk. Özellikle mezelerimiz kırmızı çizgimiz oldu." dedi.

Konya'da yeni açılan restoran ikramlarıyla ün saldı! 'Bu kadar talep beklemiyorduk'

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 farklı ilin derinden hissettiği Şubat depremlerinin ardından Hatay'dan geldikleri Konya'da restoran sektörüne girdiklerini söyleyen Şef Hattena İşletme Sahiplerinden Gizem Toprak, "Deprem yaşandıktan 2 ay sonra Konya'ya geldik. Konyalı bir iş adamı bize o süreçte çok yardımcı oldu. Orada çadırları düzeltirken kendisini gördük ve tanıştık. Yardım derneği olduğunu ve bizlere destek olmak istediğini söyledi. Hem orada bizlere yardımcı oldu hem de Konya'ya gelmemizi sağladı. Babamın rahatsızlığı vardı ve onun tedavisi için Konya'ya geldik. O iş adamı, babamızın tedavisi için bizlere destek oldu. Konya'ya ilk geldiğimizde bir süre otelde konakladık. Orada kendisiyle konuştuğumuzda hayallerimizden bahsettik. Meğer o ağabeyimizin de böyle restoran hayali varmış. Bize destek olacağını ve el birliğiyle böyle bir yer açabileceğimizi söyledi. Onun desteğiyle Konya'da Şef Hattena'yı kurduk. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmüş olduk." ifadelerini kullandı.

sef-hattena-9.jpg

AİLECEK İŞLETİYORLAR

Restoranlarını ailecek işlettiklerini vurgulayan Gizem Toprak, "Ablam Semra Abalı ve Kuzenim Süleyman Bilgiç ile ortak olarak burayı açtık. Ben 15 yaşımdan beri turizmle ilgileniyorum. Kuzenim yurt dışında restoranda çalıştı. Onun da sektörle yakından ilgisi bulunuyordu. Ablam ev hanımıydı fakat Hatay lezzetlerini özellikle de mezelerimizi güzel yaptığı için onun da katkısı fazla oldu. Bizi kalkındıran da ablamın mezeleri oldu diyebilirim. Ağabeyimiz, eniştemiz de ekibimizde bulunuyor. Yani burayı ailecek işletiyoruz. Babam aşçı ve yurt dışında 30 yıl kadar çalıştı. Sağlık durumundan dolayı Konya'ya gelince onun da ilgili olduğu bir sektörde hizmet vermeye başladık. Restoranımızın ismi Şef Hattena. Hatay'ın bulunduğu yerde Hitit döneminde kurulan prensliğin adı Hattena idi. Amik ovasında kurulduğunda ismi bu şekildeydi. Bizler de Hatay lezzetlerine yer verdiğimiz restoranımızın ismini bu şekilde oluşturduk." dedi.

sef-hattena-8.jpg

HATAY'IN GELENEKSEL LEZZETLERİ SUNULUYOR

Bünyelerinde Hatay'ın geleneksel lezzetlerini sunduklarını kaydeden Gizem Toprak, "Ana yemek olarak en favori ürünlerimiz tepsi kebabı, belen tava ve kağıt kebabı. Bunlar zaten Hatay yöresine ait yemekler. Fakat bunları Hatay'da restoranda bulamazsınız. Daha çok evlerde yapılır. Restoranlarda daha çok ızgara, aperatifler tüketilir. Geleneksel lezzetlerimiz evde tüketilir. Hatay'da Uzun Çarşı'ya gidip herhangi bir kasaba girdiğinizde kağıt kebabı ya da tepsi kebabı yapacağım dediğinizde direkt ona uygun et kesilip, doğranıp size sunulur. Restoran kültürü fazla yoktur. Bizim için ızgaralar aperatiftir. " şeklinde konuştu.

sef-hattena-4.jpg

TÜM ÜRÜNLER HATAY'DAN GELİYOR

Yaptıkları yemeklerde kullandıkları tüm malzemeleri Hatay'dan getirdiklerini dile getiren Gizem Toprak, "Adana Urfa gibi ızgara çeşitleri bünyemizde yok ama kendi yöremize ait bunlara benzer olan Harbiye kebabımız bulunuyor. Harbiye tavuk kebabı meşhurdur ama burada pek tutulmadı. Konyalılar et ile yapılanları seviyorlar. Diğer ızgara çeşitlerinden kuzu şiş, ciğer, tavuk pirzola, tavuk şiş, kanat, harbiye bünyemizde bulunuyor. Hepsi Hatay yöresine ait marinelerle yapılıyor. Arap kültürüne daha yakın olduğumuz için lezzetlerimiz de daha fazla baharatlı oluyor. Burada tuz hariç kullandığımız tüm baharatlarımızı ve diğer hammaddelerimizi Hatay'dan getiriyoruz. Kekikten pul biberine, domates salçasından ete kadar tüm ürünlerimizi Hatay'dan alıyoruz. Oradaki üretimcilerimize de destek oluyoruz." dedi.

sef-hattena-7.jpg

MEŞHUR HATAY KÜNEFESİ VE ÇITIR KABAK TATLISI DA YAPIYORLAR

Tatlı olarak Hatay künefesi ve çıtır kabak tatlısı yaptıklarını söyleyen Gizem Toprak, "Bünyemizde yöremize ait künefe ve çıtır kabak tatlısı bulunuyor. Bunları da Hatay'dan getirtiyoruz. Oradan gelirken çantamı aldım kaçtım gibi bir düşüncemiz olmadı. Yöremize, oradaki insanımıza katkımız her zaman devam ediyor ve edecek. Künefemiz özel peynirden yapılıyor, sünmesiyle meşhur. Çıtır kabak tatlısı Konya'daki kabak tatlısından farklı oluyor. Burada turuncu kabak kullanılıyor. Biz Hataylılar olarak beyaz kabaktan yapıyoruz. Kireçte bekletiyoruz. Daha sert ve çıtır oluyor." ifadelerini kullandı.

sef-hattena-6.jpg

8 ÇEŞİT İKRAM

Yemeklerin yanında 8 çeşit meze ikram ettiklerini belirten Gizem Toprak, "Her ana yemeğin yanında mezelerimizi sunuyoruz. Humus ve babagannuş Hatay'daki favori mezelerimizdir. Bunlarla birlikte maydanoz tarator, biber yoğurtlama, patlıcan yoğurtlama, kekik salatası, zeytin salatası ve cevizli biber diğer adıyla muhammara bulunuyor. Bunlar Hatay'da en çok tanınan mezeler. Normalde 362 tane mezemiz bulunuyor. Burada en favori olan sekiz çeşit mezemizi ana yemeklerimizin yanında sunuyoruz. Yanında da sıcak pidemizi veriyoruz." dedi.

sef-hattena-1.jpg

DEPREMZEDELERİN ÜRÜNLERİ DE SATILIYOR

Hatay'daki depremzedelerin ürettiği ürünleri de restoranlarında sattıklarını vurgulayan Gizem Toprak, "Hatay'daki depremzede vatandaşlarımıza destek olmak için oradan getirdiğimiz ürünlerin de satışını yaptığımız alanımız bulunuyor. Antakya kahvesi, cevizli hurmalı kömbe, defne sabunu, el yapımı zeytinyağı ve el yapımı nar ekşisi satışını yapıyoruz. Hepsi orijinal Hatay'dan geliyor." şeklinde konuştu.

sef-hattena-10.jpg

'BEKLEDİĞİMİZİN ÜSTÜNDE İLGİYLE KARŞILAŞTIK'

Kısa sürede yoğun ilgi gördüklerini söyleyen Gizem Toprak, "Restoranımızı Sille yolu üzerinde Haziran ayında hizmete sunduk. O süreçten bu yana da ilgi ve alakadan gayet memnunuz. Bu kadar talep beklemiyorduk. Fakat beklediğimizin üstünde ilgiyle karşılaştık. Özellikle mezelerimiz kırmızı çizgimiz oldu. Sırf bunun için gelen çok sayıda müşterimiz bulunuyor. Belen tavamız kuzu etinden oluyor. Fakat Konya'da kuzu kokusu ve yağı fazla sevilmediği için dana antrikot etinden yapmaya başladık. Konya'da bu şekilde tercih ediliyor. Kuzu istenildiğinde yine orijinalini de yapıyoruz." dedi.

sef-hattena-5.jpg

'KONYALILAR İLE AİLE OLDUK'

Konya'yı çok sevdiklerini ve buradaki insanlarla aile olduklarını dile getiren Gizem Toprak, "Konya halkından Allah razı olsun. Bize kucak açtılar ve sahiplendiler. Daha önceki yıllarda Konya hakkında önyargılarım vardı. Dışarıdan bize öyle anlatılırdı. Fakat bunların tamamen yanlış olduğunu Konya'ya geldiğimde, Konyalıları tanıdığımda öğrendim. Şimdi iç içeyiz. Misafirperverliklerini, yardımseverliklerini gördüğümde yanıldığımı fark ettim. Burada Konyalılar ile aile olduk. Bambaşka bir yerdeymişim, bunu görmüş oldum." diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

sef-hattena-12.jpg

sef-hattena-11.jpg

sef-hattena-2.jpg

sef-hattena-3.jpg

Kaynak:YENİ HABER