Konya'da yakın zamanda yapılacak etkinlikler bakın neler!

Konya'da yaz geldiğine göre etkinlikler artamaya başladı. Birçok etkinliklerin gerçekleştirileceği şehirde bu ay içerisinde hangi tiyatro gösterileri ve etkinlikler olacak sizler için derledik.
Konya'da yakın zamanda yapılacak etkinlikler bakın neler!

İlk olarak 31 Mayıs günü gerçekleşecek olan Sevgili Arsız Gönül tiyatrosu Selçuk Kongre merkezinde gerçekleşecek. Tiyatronun konusu ise Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit'in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol tutturuyor.

konyada-yakin-zamanda-yapilacak-etkinlikler-bakin-neler.png

Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor. Onu şehirden korumaya çalışan annesi Atiye, babası Huvat ve abileri Dirmit'in türlü yollarından huylanıyor, ona adet ve geleneklerin rehberliğinde türlü engeller koyuyorlar.

farid-farjad.jpeg

Müzik severler için ise yakın zamanda gerçekleşecek olan Farid Farjad Eserleri Konseri 26 Mayısta müzik severlerin katılımı ile gerçekleşecek. Klasik müzik ağırlıklı olan konser "Kemanı ağlatan adam" olarak bilinen ve dünyanın en iyi keman virtüözlerinden birisi olarak kabul edilen Farid Farjad'ın, ülkesinde yaşadığı baskılar sonrası kemanıyla tüm dünyaya haykırdığı hüznün sesini dinleyeceksiniz.

sema-mukabelesi-konya-turk-tasavvuf-muzigi-toplulugunun.jpg

Konya’yla özgü olan Sema Mukabelesi-Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun hazırladığı mukabele ise 18 Mayıs Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

20 Mayısta gerçekleşecek olan büyük tiyatro gösterisi olan ve 2 perdeden oluşan Annapurna tiyatro gösterisi Konya Devlet Tiyatrosu Açık hava sahnesinde gerçekleşecek.

annapurna.jpg

Tiyatronun konusu ise Emma ve Ulysses yıllar önce ayrılmışlardır ve yirmi yıl sonra tekrar bir araya geleceklerdir.
Zamanın hızına yetişemeyen duygular, geride kalmış sorular ve ortaya çıkmayı bekleyen cevaplar gün yüzüne çıkacak mıdır?

agustos-parki.jpg

Çocuğunuz ile yapılabilecek güzel aktivitelerden biri olan Ağustos Parkı (Filozof Çocuklar İçin Hikayeler Projesi) 27 Mayısta Düşişleri Tiyatro sahnesinde sergilenecek.