Konya’da üniversite öğrencileri ayaklandı!

İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılar devam ederken Konya’dan tepkiler sürüyor. Bugün de Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından “Refah İçin Sen de Ayağa Kalk” programı düzenlendi.
Konya’da üniversite öğrencileri ayaklandı!

Filistin’e karşı yapılan saldırılar devam ederken tepkiler de çığ gibi büyüyor. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi tarafından ise “Refah İçin Sen de Ayağa Kalk” programı düzenlendi.

konyada-universite-ogrencileri-ayaklandi.jpg

Yoğun katılımın gerçekleştiği program “Refah İçin Sen de Ses Ver” yürüyüşüyle başladı. Kuran’ı Kerim tilaveti, konuşmalar ve gıyabi cenaze namazıyla devam eden program, oturma eylemiyle son buldu.

konyada-universite-ogrencileri-ayaklandi-001.jpg

‘EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ BOYKOT’

En güçlü silahın boykot olduğunu vurgulayan Necmettin Erbakan Üniversite İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Doğan Kaplan, “Dünyanın gözü önünde soykırım yapılıyor. 241 gün oldu. Sayması bile zor. Kardeşlerimiz her gün o acıyı yaşıyorlar. Yapabileceğimiz şey doğru yerde yer almak. Keşke bunlar olmasaydı da siz de bu eylemi yapmasaydınız. Bize düşen vazife boykotu ilelebet devam ettirmek. Bizim en güçlü silahımız boykot. Tarihin önemli kırılma noktasında zalimin karşısında olmalıyız. 241 gün olmasına rağmen unutmadık. Unutmayalım. Hatırlatmaya devam edelim. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Kendi hükümetlerimizi elinden geleni yapmaları için uyarmamız gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

konyada-universite-ogrencileri-ayaklandi-002.jpg

‘ÖLE ÖLE DİRİLECEKLER’

Filistinli müslümanların cennete gitmek için adeta cinnet geçirdiklerinin altını çizen Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Abdullah Acar, “Biz sadece üzülenler değil elimizden ne geliyorsa yapma gayretinde olmalıyız. İsrail öldüre öldüre ölecek ama Filistinli kardeşlerimiz öle öle dirilecekler. Cennete gitmek için adeta cinnet geçiriyorlar.” şeklinde konuştu.

konyada-universite-ogrencileri-ayaklandi-003.jpg

 Muhabir