Konya'da tatlı telaş, bakın fiyatlar ne durumda!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar alışverişlerini yaparken esnaflar da en yoğun zamanlarını yaşıyorlar. Alışverişlerin son ana bırakılmasını önermeyen esnaflar, fiyatlarda çok fazla artış olmadığını da ifade ettiler.
Konya'da tatlı telaş, bakın fiyatlar ne durumda!

Konya’da Kurban Bayramı’na az bir zaman kala Tarihi Bedesten ve Mevlana Altın Çarşı’da yoğunluk arttı. Bayram alışverişlerinde zincir marketler yerine, küçük esnafların tercih edilmesi gerektiğini belirten esnaflar, fiyatların daha uygun olduğunun vurgusunu yaptılar. Yoğunluklarının iki katına çıktığını dile getiren esnaflar, gazetemize özel açıklamalarda bulundular.

img-1233.jpg

‘YOĞUNLUĞUMUZ ARTTI’

Satış yoğunluklarının arttığını ifade eden Konya Şekercim Hediyelik Eşya Sahibi Selim Yapılcan, “Bayram yoğunluğu kendini hissettirmeye başladı. Yoğunluğumuz arttı. Esnaflar olarak çok memnun olmasak da idare etmeye çalışıyoruz. Geçen yıla göre yoğunluk daha az ama okulların kapanmasını bekliyoruz. Okullar kapandıktan sonra yoğunluğun daha fazla artacağını düşünüyoruz. Hafta sonu zaten çok yoğun oluyoruz.” şeklinde konuştu.

selim-yapilcan.jpg

‘3 PAKETİ 100 LİRA’

Ürünlerde fiyat artışının çok fazla olmadığını ifade eden Selim Yapılcan, “Diğer ürünlere göre şeker fiyatlarındaki artış biraz daha az. Çünkü Konya’da üretiliyor. İmalatçıyız. Fiyatlar çok fazla artmıyor. Bu yüzden satış daha fazla oluyor. 400 gram Mevlana şekerinin 3 paketini şu anda 100 liraya veriyoruz. Mevlana Çarşısı’nın yeni hali daha iyi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Mevlana Çarşısı tanıtıldı, ışıklandırıldı. Ama daha fazla tanıtımın, organizasyonun olmasını isteriz. Tüm Konyalıları bekliyoruz.” diye aktardı.

img-1228.jpg

‘İKİ DAKİKA DURACAK VAKTİMİZ YOK’

Yoğunluklarının iki katına çıktığını belirten esnaf Mustafa Özen, “Bayrama az bir zaman kala yoğunluğumuz çok fazla. Bayramdan dolayı herkes alışverişe çıktı. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Esnaflar olarak iki dakika duracak vaktimiz yok.

img-1237.jpg

Şeker, lokum fiyatları geçen bayrama göre hemen hemen aynı. Çok az bir oynama oldu fiyatlarda. Ama alan da satan da memnun. Genellikle ortalama fiyatlardaki ürünler tercih ediliyor. Lokumlarımız fiyatı 100 liradan başlıyor, 220 liraya kadar çıkıyor. Bu tür alışverişlerde esnaflar tercih edilmeli. Zaten zincir marketlerde fiyat daha pahalı olduğu için vatandaşlar bizleri tercih ediyor. Buraya gelip tadına bakıyor, seçiyor daha sonra alıyorlar. Bir samimiyette kuruyoruz. Güler yüz milletimizi çekiyor.” ifadelerine yer verdi.

mustafa-ozen.jpg

‘FİYATLAR DEĞİŞMEDİ’

Kolonya fiyatlarında geçen bayramdan bu yana herhangi bir artış olmadığını vurgulayan Arif Yanar, “Kurbanlık nedeniyle yoğunluk son günlere kaldı. Ama yine de çarşı kalabalık. Kahve, kolonya satışlarımız son hızıyla devam ediyor.

img-1241.jpg

Kahvenin kilo fiyatı 400 lira. Kolonyaların bidonları ise 70 ile 90 lira arasında değişiyor. Şişeler 50 lira civarında. Fiyatlar oldukça uygun. Geçen bayram da neredeyse aynıydı. Artış olmadı. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını son güne bırakmasınlar. Şimdiden alışverişlerini yapsınlar. Bu noktada küçük esnafların tercih edilmesini öneriyorum.” dedi.

arif-yanar.jpg

‘ESNAFLAR TERCİH EDİLMELİ’

Şeker, çikolata alışverişinde zincir marketler yerine esnafların tercih edilmesini öneren Çatlıoğlu mağaza sahibi Yusuf Çatlıoğlu, “Kurban telaşı olduğu için genellikle yoğunluk son gün oluyor. Ama yine de çarşıda kalabalık var. Çikolata fiyatlarında artış oldu ama şeker fiyatları aynı. Şeker fiyatları 100 ile 150 lira civarında. Çikolatalar ise 100 liradan başlayıp 700 liraya kadar çıkıyor.

yusuf-catlioglu.jpg

Vatandaşlarımız genellikle orta fiyatlı ürünleri tercih ediyor. Yoğunlukların daha fazla artacağını düşünüyoruz. Bu yüzden geceleri de buradayız. Alışverişlerde zincir marketler yerine esnafların tercih edilmesini öneriyorum. Fiyatlar daha uygun. Şimdiden herkese hayırlı bayramlar.” Sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir