Konya’da su fiyatları neden yükseldi? Başkan Altay her şeyi açıkladı!

Başkan Altay, Konya’daki su fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.
Konya’da su fiyatları neden yükseldi? Başkan Altay her şeyi açıkladı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye tarafından hayata geçirilen çevre yatırımları ve su tasarrufu konusunda düzenlediği basın toplantısında su fiyatına da değindi.

‘FİYATIYLA DEĞİL TASARRUFUYLA GÜNDEM OLMAK İSTİYORUZ’

Su fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Altay, “Konya, ülkemizin en kurak şehirlerinden birisi. Su alanında çalışma yapmakta o kadar maliyetli. Su fiyatıyla değil, su tasarrufuyla gündem olmak istiyoruz. Akşam seçim oldu, sabah ben geldim suya zam yapalım demedim. Burası krallıkla yönetilmiyor. 3 ayda bir enflasyon güncellemesi yapıyoruz. Sadece o günde denk geldi. Bu tarih önceden belliydi. Ki biz zam yapmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Seçmeni yanıltmak bize yakışmaz. Küresel iklim değişikliği sebebiyle su azlığı yaşadığımız bu günlerde tasarrufa daha çok önem vermemiz gerekiyor. Su hayattır. Suyumuzu korumak hepimiz görevi. Bu sebeple su tasarrufunu hayatımızın bir parçası haline getirmek, dünyamızın geleceği ve yeni nesiller için büyük önem taşıyor.

konyada-su-fiyatlari-neden-yukseldi-baskan-altay-her-seyi-acikladi.jpg

Çevre ve su tasarrufu konusunda yaptığımız tüm bu çalışmalarda en büyük gayemiz, bizden sonraki nesillere çok daha yaşanılabilir bir dünya bırakmaktır. Yürüttüğümüz onca projeyle bu amacımıza ulaşmak ve tüm dünyada farkındalık oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hususta hepimizin üzerine düşen vazifeler var. Birlikte, daha yeşil ve daha sağlıklı bir Konya için el ele verelim. Atıklarımızı ayrıştıralım, enerjimizi ve suyumuzu tasarruflu kullanalım, doğayı tahrip edecek davranışlardan kaçınalım.

Ben, başta çiftçilerimiz olmak üzere 7’den 70’e tüm hemşehrilerimi suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, içinde yaşadığımız çevre bize emanet. Ve onu korumak bizim insanlık görevimiz. Hepinize şimdiden duyarlılığınız teşekkür ediyorum.” dedi.

 Muhabir