Konya'da gerçeğini aratmayan tadbikat!

Konya’da, Valilik koordinasyonunda düzenlenen Yerel Düzey TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) deprem tatbikatı gerçekleşti.
Konya'da gerçeğini aratmayan tadbikat!

Konya’da, Valilik koordinasyonunda düzenlenen Yerel Düzey TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) deprem tatbikatı gerçekleşti. Saat 10.00’da başlayan tatbikatta, Konya Valisi İbrahim Akın başkanlığında TAMP çalışma grupları Fen İşleri Daire Başkanlığı İl Genel Meclis Salonu'nda toplandı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İl AFAD Müdürü Ali İhsan Körpeş, Konya protokolü ve AFAD personeli katıldı.

gercegini-aratmayan-2.jpg

Toplantıda Konya Yerel Düzey Deprem Tatbikatı senaryosu kapsamında Akşehir merkezli 5,5 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı varsayılarak bir tatbikat gerçekleşti. Vali Akın, Akşehir Kaymakamına uzaktan bağlanarak bilgi aldı. Akşehir’e yakın ilçeler olan Ilgın ve Doğanhisar’ın da depremden etkilendiği varsayılarak o ilçelerde de kaymakamlıklardan bilgi alındı. Tatbikatın ikinci aşamasında, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarına (STK) ait ekiplerin kayıt alanları ziyaret edildi. Ziyaretin ardından, tatbikat sahasında acil müdahale ekiplerinin konuşlanma alanları ve araçları incelendi. Arama kurtarma çalışmalarını Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Uzbaş ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal yakından takip etti.

gercegini-aratmayan-3.jpg

DEPREM KONYA İÇİN DE RİSK

Konya için risk teşkil eden afetlerden birinin de deprem gerçeği olduğuna dikkat çeken Vali Akın, “Bir deprem anında hiçbirimiz bu kadar sakin olamayabiliriz. Bu sebeple risklere karşı önlem almak ve bir yol haritası belirlemek son derece önemli. İnşallah aldığımız önlemler de bu kadarıyla sınırlı kalır ve tatbikatımızın gerçeği hiçbir zaman yaşanmaz.” diye konuştu.

gercegini-aratmayan-1.jpg

TATBİKATA 45 KURUM, 143 EKİP, 930 PERSONEL, 178 ARAÇVE 1 HELİKOPTER KATILDI

Tatbikata toplam 45 kurum, 143 ekip, 930 personel, 178 araç ve keşif için bir adet helikopterin dahil olduğunu belirten İl AFAD Müdürü Ali İhsan Körpeş ise tatbikatın yerel düzeyde gerçekleşen birinci seviye bir tatbikat olduğunu aktardı. Körpeş; Akşehir, Doğanhisar ve Ilgın’da gerçekleşen deprem tatbikatının Selçuklu Esenler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanında da arama kurtarma çalışma alanı, sahra hastanesi ve depremzede vatandaşlar için sığınak çadırların bulunduğu bir alan olarak konuşlandığını söyledi.

Kaynak:HABER MERKEZİ