Konya'da çocukların etrafını sardılar! Şekerli tehlike...

Konya'da sosyal medya ve velilerin olduğu WhatsApp gruplarında dolaşan iddialara tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.
Konya'da çocukların etrafını sardılar! Şekerli tehlike...

Konya'da velilerin sosyal medya ve WhatsApp gruplarından paylaştığı pervaneli şekerleme gündem oldu.

Edinilen bilgileye göre okul çevresinde ve çocuk parklarından çocuklara ücretsiz dağıltılan şekerlemede uyuşturucu madde çıktı. Sosyal medyada dolaşıma giren paylaşımda velilerin dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

Paylaşımlarda "Arkadaşlar, çocuklara ücretsiz dağıtılıyormuş. İçinde uyuşturucu çıktığına dair zabıta ekipleri bilgi verdi. Veli gruplarınızda paylaşıp bilgilendirelim. Çocuklarınıza da gösterin. Almasınlar kimseden" notu düşüldü.

renkli-sekerleme-kapsullerinde-uyusturucu-mu-bulunuyor.jpg

Görselde, mavi pervaneli bir plastik çubuk üzerine yerleştirilmiş renkli şekerleme kapsülleri dikkat çekiyor. Ailelerin olduğu WhatsApp gruplarında dolaşan bu görüntüler, ne kadar iddia boyutunda olsa da veliler çocuklarını bu tür ürünleri kimseye güvenmeden almaması gerektiği önem taşıyor.

Bu konuda daha fazla bilgi almak ve şüpheli durumlarla karşılaşılması halinde yetkilileri bilgilendirmek önem arz ediyor.

Öğrenilerin erken yaşta uyuşturuyla tanıştırılması 'torbacı' tabir edilen uyuşturucu satıcılarının kazancını artırıyor.

Söz konusu görsel bir çok ilde dolaşımda. Bu tarz paylaşımlarda gerçeklik payı soru işaretleri uyandırsa da geçmişte yaşanan benzer durumlardan yola çıkarak velilerin ve öğrencilerin dikkatli olmasında yarar bulunuyor.

 Muhabir