Konya'da belediye başkanlarından Cumhuriyet Bayramı mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.
Konya'da belediye başkanlarından Cumhuriyet Bayramı mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

‘AZİZ ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Tüm hemşehrilerimin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbî duygularla kutluyorum. Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman ecdadımızı rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Bin yıldır vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

ugur-ibrahim-altay.jpg

Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Bağımsızlığımızın sembolü, milli birlik ve beraberliğimiz teminatı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101’inci yılının gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihinde esarete asla boyun eğmeyen kahraman milletimiz; istiklal ve istikbali için yedi düvele karşı başlatmış olduğu şanlı mücadeleyi Cumhuriyet’le taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o gün yeni bir ülke kurmamış; aynı zamanda kadim mirasımızı ilelebet yaşatmanın, güçlü ve müreffeh yarınlara yürümenin yolunu açmıştır. Bugün bizleri bu değerlerden mahrum bırakmak, ülkemizin tam bağımsızlığına gölge düşürmek isteyen şer odaklarına karşı; her zamankinden daha çok mücadele edeceğiz, daha çok çalışacağız.”

hasan-kilca.jpg

BAŞKAN KILCA: ‘YENİ ZAFERLERE YÜRÜYECEĞİZ’

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kılca, “Ülke olarak Cumhuriyetimizin 101’nci yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın coşkusu içerisindeyiz. 29 Ekim bir doğuşun ve millet olarak verdiğimiz emsalsiz mücadelenin tüm dünyaya ilanıdır. 29 Ekim, ülkemizin köklü medeniyet anlayış ve yolculuğunu yeni bir safhaya taşımış, aynı zamanda birçok mazlum ve mağdur halklara umut kaynağı olmuştur. 26 Ağustos, 30 Ağustos, 29 Ekim ve 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de yarın da millet olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde yeni zaferlere, güçlü yarınlara ve aydınlık geleceğimize yürümeye devam edeceğiz” dedi.

ahmet-pekyatirmaci.jpg

BAŞKAN PEKYATIRMACI’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Pekyatırmacı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman askerlerimiz, vatanları uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizin rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yüce milletimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

mustafa-kavus.jpg

BAŞKAN KAVUŞ: CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Kavuş, “Cumhuriyetimiz, 101 yıldır bu topraklarda barış, kardeşlik ve bağımsızlık içinde yaşamanın teminatı olmuştur” dedi. Kavuş, “Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük eseridir. Ecdadımızın fedakârlıklarıyla kurulan Cumhuriyetimiz, 101 yıldır bu topraklarda barış, kardeşlik ve bağımsızlık içinde yaşamanın teminatı olmuştur. Bugün bizlere düşen görev, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Kaynak:HABER MERKEZİ