Konya'da 7 Şubat 2025 Cuma günü eğitime ara verilen ilçeler açıklandı

Konya'da "7 Şubat 2025 Cuma günü okullar tatil mi?" sorusunun cevabı belli oldu. Konya'da eğitime ara verilen ilçeler açıklandı...

Konya'da 7 Şubat 2025 Cuma günü eğitime ara verilen ilçeler açıklandı

Konya’da iki gündür etkili olan kar yağışı, buzlanma ve soğuk hava nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. "Konya'da okullar tatil mi?" sorusu cevabını buldu. Eğitime ara verilen ilçeler bir bir açıklandı.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada merkez Selçuklu ilçesinin Tepekent ve Başarakavak mahallelerinde eğitime ara verildiği duyuruldu.

Konya'nın bir çok ilçesinden kar tatili haberleri geldi. Kaymakamlıklar eğitime ara haberlerini vatandaşlara sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Hadim Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Hadim ilçemizde; yoğun kar yağışının devam etmesi, gece sıcaklığının -10 dereceye düşeceği tahmin edilmesi, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı 07/02/2025 Cuma günü tüm okullarımızda eğitim öğretime (1) gün süreyle ara verilmesine; karar verilmiştir." denildi.

hadim-kar-tatili.jpg

Halkapınar Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise "Halkapınar ilçemizde, gün içinde yaşanan yoğun kar yağışı buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak ilçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 07.02.2025 Cuma günü tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime (1) bir gün süreyle ara veril-mesine; karar verilmiştir." denildi.

halkapinar-kar-tatili.jpg

Ereğli Kaymakamlığının açıklaması ise şöyle:

Ereğli ilçemizde, gün içinde yaşanan kar yağışının yarın sabah saatlerinden itibaren akşama kadar devam edeceği ve hafif kar yağışı beklendiği,sabah saatlerinde ise sıcaklığın -8 dereceye kadar düşmesi beklendiğinden buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların, önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı önleyici tedbir olarak, Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 07/02/2025 Cuma günü sadece ilk ve orta dereceli okullarda *taşımalı eğitim* gören öğrenciler için öğretime (1) gün süreyle ara verilmesine; karar verilmiştir.

Konya'da eğitime ara haberlerine bir yenisi daha eklendi. Emirgazi ilçesinde de okullar yarın tatil...

Kaymakamlığın açıklamasında "Emirgazi ilçemizde, gün içinde yaşanan yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 07/02/2025 Cuma günü tüm ilk ve orta dereceli okullarda taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için eğitim öğretime (1) bir gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir." denildi.

emirgazi-egitime-ara.jpg

Taşkent'te eğitme ara

Taşkent Kaymakamlığı yarın eğitime ara verildiğini duyurdu. Taşkent Kaymakamlığından yapılan açıklamada,

"Taşkent ilçemizde;
Yoğun kar yağışının devam etmesi, şiddetli rüzgarın yer yer tipiye sebep olması,gece saatlerinde sıcaklığın eksi 9 dereceye düşeceğinin tahmin edilmesi ve hissedilen sıcaklığın eksi 15 olacağının değerlendirilmesi,

yer yer oluşan buzlanmaların artması, çatılarda muhtelif büyüklüklerde buz sarkıtlarının oluşması ve bu nedenlerle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 07/02/2025 Cuma günü;

-Tüm okullarımızda eğitim öğretime (1) gün süreyle ara verilmesine,
- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan memur ve diğer kamu görevlilerimizin (1) gün idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." denildi.

taskent-egitme-ara.jpg

Seydişehir'e okullar tatil

Seydişehir Kaymakamlığıdan yapılan açıklamada aşırı buzlanma ve don riski dolayısıyla Mesudiye-Yaylacık, Ketenli-Dikilitaş, Çatmakaya-Susuz-Gölyüzü Mahallerinde ikamet eden ve taşıma kapsamında olan ilk ve ortaöğretim ile engelli öğrenciler için 07.02.2025 Cuma günü 1 (bir) gün süreyle eğitim öğretime ara verildiği ifade edildi.

 Muhabir