KONYA TİCARET VE SANAYİ ODALARINA MEKTUP
Geçen Çarşamba günü sivil toplum kuruluşlarından Ticaret ve Sanayi Odaları, “Birlikte Konya’yız” programı ile Ankara’da Konyalı bürokratlarla iftarda buluştular.
Takip edebildiğim kadarı ile, böyle bir organizasyonun Konya’mız için hayırlara vesile olacaktır. Bir olmanın, birlikte olmanın kazandıracağı enerji, harekete geçirilmesi sayesinde Konya çok şey kazanacak, geleceğinin planlamasına katkı sağlayacaktır.
Yazıya konu olanları yazmadan önce, bir anekdotumu paylaşmak istiyorum.
TÜMOSAN traktör fabrikasının temeli, 1976 yılı koalisyon hükümeti Başbakan Yardımcısı ve MSP (Milli Selamet Partisi) genel başkanı, rahmetli Necmettin Erbakan tarafından büyük ve coşkulu bir törenle atılmıştı.
Törene, arkadaşlarımızla katılmıştık. Erbakan Hocanın tören konuşmasındaki şu cümleyi hiç unutmuyorum. “Dikkat ediniz, dinleyiniz ve unutmayınız. Tutup belini aşarak Konya’ya girdiğiniz an, Konya Sanayi Şehrine girmiş olacaksınız. Allah’ın izniyle bunu en kısa zamanda beraber göreceğiz.”
Tutup beli ile Konya şehir girişi 25 km. Ortada sadece atılan basit bir temel. Acaba mı? Demiştik.
Şimdi, her yolculuğumda tutup belini aşarken, Necmettin Erbakan’ı rahmetle yâd ederim. İfade ettikleri gibi; Konya tutup belinden dev sanayi organizasyonları ile başlıyor. Hocamıza bu mübarek günde bir kez daha Allah(c.c)’tan Rahmet diliyorum.
30 küsur yıl aradan sonra; Konya’da 20 bin üyeli Ticaret ve Sanayi Odaları var. Bu gücün farkında olmak, Konya’yı daha ötelere taşımaya vesile olacaktır.
“Birlikten kuvvet doğar.” Birliğin, beraberliğin sağlayacağı güç ve avantaj, siyasi yapı, Konya için yeni hedefleri yakalamada kolaylık sağlayacaktır.
Bunları yazacaklarıma temel olması için paylaştım.
Ankara-Konya arasında YHT’ nin oluşu ve sağladığı ulaşım kolaylığı unutulmamalıdır. Konforlu bir yolculuktan sonra Ankara’dayız. İşinizi bitirir tekrar dönersiniz. Bu avantajı iftar vesilesi ile yakinen bir kez daha müşahede edildi.
İftar programına katılan, Diş İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ‘nun; Konya’da Ticaret ve Sanayi Odasının 20 bin üyesinin olduğunu hatırlatarak, her üyenin her hafta bir fakire evinde iftar vermesini istemiş. Böylece 80 bin kişiye ulaşılabileceğini belirtmiş.
Müthiş bir proje teklifi. Bu proje kapsamı daha da geliştirilerek hayata geçirilirse, Sayın valimiz Aydın Nezih Doğan’ın verdiği rakamlara göre var olan 50 bin fakir aile, sıkıntıdan kurtarılabilir.
Konya Ticaret ve Sanayi Odaları başkanları öncülüğünde, uhdelerinde bulunan üyeler harekete geçirilirse “Konya’mızda Fukaralığa Son” projesi ile, muhtaç 50 bin fakir aileye kolayca ulaşılabilir.
Tabi ki; “İnsanlara balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmek gerekir.” Gerçeğini de göz ardı etmemek lazım.
Ayrıca; Konya Ticaret ve Sanayı Oda başkanlarına ve Konyanın diğer yetkililerinden şöyle bir isteğimiz olsa , nasıl bir tepki verilir?
Vefa duygusu, vefalı olmak ne kadar güzel. Vefalı olmanın örneklerini Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in örnek hayatında görürüz. Günümüzde; Başbakanımızın başarısında en önemli etkenlerin başında VEFAnın olduğunu düşünüyorum.
Konya, Rahmetli Erbakan Hocamıza vefasını, üniversiteye adını vererek gösterdi. Ayrıca; Türkiye’de ve Konya’da Büyük Sanayı hamlesini başlattığından dolayı, Konya Organize Sanayi Bölgesine “Necmettin Erbakan … Sanayi Bölgesi” adı verilse ne güzel olur.
MÜSİAD, KSO, KTB ve KTO tarafından ortaklaşa verilen “Birlikte Konya’yız” mesajının Konya’mıza hayırlar getirmesi duamız olsun.