Konya Kitap Günleri ziyaretçi akınına uğradı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Konya Kitap Günleri” her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgiyle takip edildi. Kitapseverler, Selçuklu Kongre Merkezi’nde “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. “Konya Kitap Günleri”nin sekiz ve dokuzuncu günlerinde de birbirinden değerli yazarlarla buluştu.
Konya Kitap Günleri ziyaretçi akınına uğradı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Konya Kitap Günleri” her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgiyle takip ediliyor. Kitapseverler, Selçuklu Kongre Merkezi’nde “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla devam eden 11. “Konya Kitap Günleri”nin sekiz ve dokuzuncu günlerinde de birbirinden değerli yazarlarla buluştu. Konya Kitap Günleri’nin sekizinci gününde; Yasin Pişgin “Kur’an’da Karakter İnşası”, Prof. Dr. Erhan Tecim “Akademik Yayıncılık Neden Önemlidir”, İbrahim Keş “Akademik Yayıncılık Neden Önemlidir”, Bahadır Yenişehirlioğlu “İnsanlık ve Edebiyat”, Prof. Dr. Ferhat Tekin “Filistin: Siyasetin ve Ahlakın Sınırlarını Zorlamak”, Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın “Filistin: Siyasetin ve Ahlakın Sınırlarını Zorlamak”, Prof. Dr. Mustafa Aydın “Filistin: Siyasetin ve Ahlakın Sınırlarını Zorlamak”, Beşir Ayvazoğlu “Hat Sanatı ve Modern Resim”, Mehmet Kiremitçi “Konya Hukuk Mektebi”, Dr. Yasin Yılmaz “Konya Hukuk Mektebi”, Mehmet Akif Ersoy “Ortadoğu’da Yaşananlar ve Medya Algısı”, Fatih Duman “Bu Çağda Yaşamak Yoruyor İnsanı”, Abdurrahman Ekinci “Şiiri Konuşmak”, Emre Öztürk “Genç Şairin Seyri”, Murat Güzel “Şiir”, Fulya Öztürk “Bir Gazetecinin Umuda ve Direnişe Şahitliği”, Bekir Karabıyık “Hazreti Peygamber’den Gençlere Tavsiyeler”, Yunus Emre Sayan “Peygamberimizden Gençlere: Sünnetin Işığında Cevaplar” ve Dilek Cesur “Rota Yeniden Oluşturuluyor” söyleşileri ile kitapseverlerle buluştu.

kitap-gunleri-1.jpg

FESTİVALİN SON GÜNÜ DE DOLU DOLU GEÇTİ

Konya Kitap Günleri’nin son günü olan pazar günü de dolu dolu geçti. Birgün Yangın Aslanoğlu “Sessiz Ama Suskun Olmayan Bir Eylem: Yazmak”, Dr. Hakan Yapıcı “Toplumun Burçlarla İmtihanı”, Hatice Salar Ünal “Sessiz Ama Suskun Olmayan Bir Eylem: Yazmak”, Şükrü Taşdelen “Turgutoğulları”, Tuğba Coşkuner “Yazarlığın Basamakları ve Yazımından Basımına Bir Kitabın Yolculuğu”, Mehmet Toker “Hayatı Anlamanın Anlamı Üzerine”, Merve Gülcemal “Gençliği Kaybetmek mi Kazanmak mı?”, Necmettin Nursaçan “Merhamet”, Doç. Dr. Ahmet Akman “Vakıf Medeniyetimiz”, Prof. Dr. Ahmet Çaycı “Selçuklu Dönemi Konya’sında Bir Gezinti”, Prof. Dr. Bilal Kuşpınar “Medeniyetimizde Bilim Geleneğimiz”, Esra Coşkun “Çocukluğuma ve Çocukluğuma Şefkat”, Osman Sungur Yeken “Dert Etme Dua Et”, Ümit Savaş Taşkesen “Yetersizlikten Nöroçeşitliliğe OtizmSizler İçin Otizm”, Ahmet Melih Karauğuz “Moderatör”, Beyhan Budak “Zor Zamanlarda Güçlü Olmak”, Hasan Arslan “Kehf Şehrine Adım Atmak, Hızır Olmak, Hazır Olmak”, Veli Kurt “Siyeri Kur’an İle Birlikte Okumak” ve Senai Demirci “Kur’an’la Konuşmalar” söyleşileri ile kitapseverlerle buluştu.

kitap-gunleri-2.jpg

ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri sona erdi. Kitap Günleri bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı. 9 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayan Konya Kitap Günleri büyük ilgi gördü. Bu yıl “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen kitap günlerinde çeşitli söyleşiler de gerçekleştirildi.

kitap-gunleri-8.jpg

‘HER ŞEY ÇOK GÜZEL’

Kitap günlerinin yararlı bir program olduğunu belirten Şerife Nur Çalış, “Konya Kitap Günleri’ne ikinci gelişim. Daha önce geldiğimde çok sevmiştim, her şey çok güzeldi. Yine çok güzel. Bence insanlar için yararlı bir program. Kitap gerçekten çok güzel bir şey.

erife-nur-calis.jpg

Okurken insanın kafasını dağıtıyor. Söyleyişilere de katılım sağlamak isterim. Dikkatimi çeken bir yazar da oldu. Konya’nın gerçekten çok güzel etkinlikleri var. Herkese kitap günlerine gelmesini öneririm.” ifadelerine yer verdi.

‘DAHA FAZLA OKUMALIYIZ’

Okur sayısının artması gerektiğini vurgulayan Mustafa Çakır, “Konya Kitap Günleri’ne ilk defa katılıyorum. Burada güzel bir ortam var ama oldukça tenha görünüyor. Okur sayısını az buluyorum. Daha fazla okumalıyız.

mustafa-cakir.jpg

Kitap günlerinin kitap okumaya teşvik edebileceğini düşünüyorum. Ama elbette okuma sevgisi olmalı. Çocukken okuma sevdirilmeli. Kitap almak için geldim ama maalesef aradığım kitapları bulamadım. Umarım geliştirilir ve daha güzel olur.” şeklinde konuştu.

‘BİZİM İÇİN CENNET’

Kitap günlerini her yıl merakla beklediği belirten Hasan Hüseyin Özdeniz, “Her yıl Konya Kitap Günleri’ni merakla bekliyoruz. Aslında yılda bir kez olması bizim için üzücü. Yılda 2-3 kere olmalı. Her yıl mutlaka geliyorum, kitap alıyorum ve okuyorum.

hasan-huseyin-ozdeniz.jpg

Kitap günleri bizim için bir cennet. Buranın atmosferi gerçekten çok güzel. Selçuklu Kongre Merkezi mimari olarak zaten güzel bir yer. Kitaplarla birlikte daha muhteşem bir hale geliyor.” diye aktardı.

‘ÖZGÜRLÜK İÇİN OKUYALIM’

Kitap okumanın öneminin altını çizen Özdeniz, “Buranın kalabalık olması insanların okumaya özen gösterdiğini, okumak istediğini gösteriyor. Özellikle öğrencilerin bugün çok daha yoğun olduğunu gözlemledim. Bugün 3’üncü gelişim. Yeni gelen veya gözden kaçırdığım kitaplar olabiliyor. Sadece bugün 6-7 kitap aldım. Kitap fuarlarını çok seviyoruz. Ailemi, yeğenlerimi getirdim. Herkes gelmeli. Kitap okunmalı. Özgürlük için okuyalım.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

kitap-gunleri-11.jpg

‘ORTAM GÜZEL’

Konya Kitap Günleri’nde güzel bir ortam olduğunu fakat geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Esat Dinç, “Konya Kitap Günleri’ne devamlı olarak gelen biriyim. Buradaki ortam güzel. Ama istediğim kitapları bulamadım. Fiyat olarak da biraz pahalı buldum. Daha fazla geliştirilerek insanlara fayda sağlanmalı.” dedi.

esat-dinc.jpg

‘YOĞUN BİR KATILIM SAĞLANDI’

Konya Kitap Günlerine her sene geldiğini söyleyen Mehmet Nabi Avcı, fuarın Konya adına gurur temsili olduğunu belirterek, "Konya'da kitap fuarı olması gayet güzel, gurur verici. Büyükşehir belediyemize teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı. Kitap fuarının güzel geçtiğini söyleyen Alparslan Meyile, “Kitap Günleri gayet güzel geçiyor.

mehmet-nabi-avci.jpg

Katılım da gayet güzel sağlanmış. Konya'da böyle bir fuarın açılması bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Yoğunluğun güzel olduğunu ifade eden Yayın evi sahibi Yunus Emre Yörük, şu ifadeleri kullandı, “İlk günden bugüne kadar gayet kalabalık ve dolu dolu geçti. Katılım beklediğimizden fazlaydı; her gün ayrı bir doluluk ve yoğunlukla geçti. Satışlar, söyleşiler bizim açımızdan olsun, vatandaşlar açısından olsun gayet güzel oldu. İnşallah devamı da gelir. Biz gayet memnun kaldık katılımdan."

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Anne babalar güzel vakit geçirip söyleşilere katılırken çocukların eğlenmesine katkı sağlayan Mehmet Paşalı da fuarda gerçekleştirdikleri etkinliklerden çok memnun olduğunu dile getirerek, "Biz burada bir hatıra köşesi gerçekleştirmek istedik.

mehmet-pasali.jpg

Buraya gelen genç ve orta yaştaki arkadaşlarımıza güzel bir hatıra oluyor. Baskı, portre, sulu boya çalışmalarımız var. İlgi oldukça fazla, güzel ve 9 gün boyunca devam etti. 3 yıldır Konya Kitap Günleri’ne geliyoruz, gayet dolu dolu geçiyor. Gençlerimizin kitaplara ve fuara olan ilgileri gayet güzel." ifadelerini kullandı.

‘ETKİNLİĞİ ÇOK BEĞENDİM’

Yayın evi işletmecisi olan Belgin Bayer, Konya Kitap Günleri’nde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek "Kitap Günleri gayet güzel geçiyor. Bu etkinlik, Konya'nın ne kadar kültürlü olduğunu temsil ediyor bir nevi. Gerçekleştirilen bu etkinliklerden biz kitapseverler olarak çok memnun kaldık.

belgin-bayer.jpg

Okuyan bir toplum olmak her zaman bizi daha ileriye taşır. Bu alanda inşallah daha güzel yerlere geliriz. Etkinliği çok beğendim, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Seneye tekrar görüşmek üzere." diyerek sözlerini sonlandırdı.

 Muhabir
 Yazı İşleri Müdürü