Konya Kadınlar Pazarı kapatılacak mı? Hijyenle ilgili şok açıklama!

Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, Konya’nın üretim ve denetim durumu anlatıldı. Programda Kadınlar Pazarı hakkında da önemli bilgiler verildi.
Konya Kadınlar Pazarı kapatılacak mı? Hijyenle ilgili şok açıklama!

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Konya’da yapılan üretim ve çalışmaların anlatıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Konya’nın üretim, tarım ve hayvancılıkta yer aldığı konumdan bahsetti.

‘KADINLAR PAZARI KANAYAN YARAMIZ’

Kadınlar Pazarı hakkında bilgi veren Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kadınlar Pazarı bizim kanayan yarayımız. Mesai saatleri dışında, bizim gelmeyeceğimiz dönemde ucuz kıyma, peynir, et, tavuk satışı yapılıyor. Mesai saatleri dışında da gittiğimiz oldu. Biz o işletmelere cezai işlem uyguluyoruz. Fakat kazanılan para cezalarından daha yüksek olduğu için vazgeçmiyorlar. Vatandaşlarımız tercih ediyor. Bizim kapatma yetkimiz yok. Oranın kaldırılması gerekiyor. Bununla ilgili büyükşehir belediyemiz çalışmalarını yapıyor. En yakın zamanda önlemleri alacağız. Daha iyi hale getirmeye çalışacağız.”

konya-kadinlar-pazari-kapatilacak-mi-hijyenle-ilgili-sok-aciklama-001.jpg

‘KONYA BİRİNCİ SIRADA’

Konya’nın üretim alanında birçok üründe birinci sırada olduğunu ifade eden Müdür Seçen ise “Bu kadar büyük bir coğrafyada tarım bilinçli bir şekilde yapılıyor. Konya, yarı kurak bir iklime sahip. Tarım arazisi en büyük ildir. Tarım alanlarında en öndedir. Hem bitkisel hem de hayvansal üretimde en olan bir iliz. Oranları daha da yukarıya çıkarmaya çalışıyoruz. Hem üretici hem de tüketiciyle ilgileniyoruz. Konya genelinde 20 bine yakın işletmemiz var. Denetimlerimize 31 ilçemizde de devam ediyoruz. Denetimlerde önceliğimiz üreticilerimize rehberlik yapmak. Hijyeni sağlayarak, insan sağlını etkileyecek üretimlere cezai işlem uyguluyoruz.” diye aktardı.

konya-kadinlar-pazari-kapatilacak-mi-hijyenle-ilgili-sok-aciklama.jpg

‘GENÇ VE KADIN ÇİFTÇİLERİMİZ OLDUKÇA ÖNEMLİ’

Üretim yapan çiftçilere çeşitli destekler sağladıklarını ifade eden Seçen, “Çiftçilerimizi tarım ve hayvancılıkta bir adım öteye taşımaya çalışıyoruz. Genç ve kadın çiftçilerimiz bizim için oldukça önemli. Su sıkıntısı yaşadığımız bölgelerde su tasarrufuna yönelik projeler yapıyoruz. Konya ilimizde vahşi sulama yöntemi yok diyebiliriz. Suyun Konyamız için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bir karış tarım arazimizin bile boş kalmasını istemiyoruz. Suyu az tüketen bitkilerin yetiştirilmesini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘UYGUN KENEVİR ÇEŞİDİ BULUNACAK’

Kenevir bitkisinin ekimi hakkında bilgi veren Seçen, “Konya için kenevir bitkisi alternatif bir bitki olması için bir talep geldi. Biz bununla ilgili birçok değerlendirme toplantısı yaptık. Bu ürüne talip olduğumuzu ilettik ve kenevir üretilen 20’nci il olarak eklendi. Uygun çeşiti bulduktan sonra ekimine başlamış olacağız. Konya’mızın tüm bölgelerinde yetiştirilebilecek ama su tükettiği için su olan yerler tercih edilecek.” ifadelerine yer verdi.

 Muhabir
Etiketler :